vrijdag 6 maart 2015

Vijf feiten of fabels over chocolade


Welke vrouw houd niet van chocolade? Als ik soms van een dame te horen krijg dat ze geen liefhebber is dan ben ik echt verbaasd. Zelf ben ik namelijk stapelgek op chocolade van een gewone reep Milka chocolade tot een heerlijk gevulde bonbon. Toch word er over chocolade heel veel verteld maar zijn dit nou fabeltjes of feiten? Ik heb er voor jullie vijf die ik behandel en ze gelijk uit de wereld breng.

1. Je krijgt gaatjes door het eten van chocolade

Door alleen te snoepen van heerlijke chocolade krijg je geen gaatjes. Gaatjes worden namelijk veroorzaakt als bacteriën in de mond de suiker uit verschillende producten omzet in zuur en hierdoor ontstaan gaatjes. Calcium en fosfaten in melkchocolade zorgen er juist voor dat het tandglazuur beschermt word. Regelmatig je tanden poetsen verlaagt de kans op gaatjes.

2. Chocolade is een dikmaker

Waarom zouden ongezonde snacks niet mogelijk zijn in een gezonde levensstijl? Zo nu en dan genieten van een stukje chocolade zorgt er voor dat je minder vaak gaat overeten als gevolg van het weglaten van je favoriete voedingsmiddelen.

3. In chocolade zit cafeïne

Ja, maar chocolade bevat niet veel cafeïne. Een groot glas warme chocomelk bevat ongeveer 6 milligram cafeïne en dit is ongeveer net zoveel als één kopje decafé koffie. 

4. Van chocolade krijg je acne

In de afgelopen 20 jaar zijn er heel veel onderzoeken gedaan naar het eten van chocolade en het krijgen van acne. Uit al deze onderzoeken blijkt dat dit toch echt een fabel is. Acne word veroorzaakt door te veel bacteriën en olie in en op de huid.

5. In chocolade zitten geen goede voedingsstoffen

Absoluut niet waar want chocolade is juist een hele goede bron van magnesium, koper, ijzer en zink. Ook bevat chocolade veel antioxidanten. 

Natuurlijk ga nu niet gelijk richting de supermarkt om heel veel repen chocolade te halen maar kies bewust. Een reep pure chocolade is altijd beter dan melkchocolade en al helemaal geen witte chocolade. Zo nu en dan een blokje is prima maar houd het beperkt. 

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.