zondag 15 maart 2015

Waarom zouden wij vaker broccoli moeten eten?


Mijn vriend is een absoluut liefhebber van broccoli maar bij mij krijg je het er niet zo snel in. Hij heeft wel eens een broccoli soepje gemaakt en oké hij was te doen maar echt super lekker vond ik het zeker niet. Toch blijkt broccoli een rechte superfood te zijn want het is onwijs goed voor je. Broccoli word ook wel eens de koning van de groente genoemd maar waarom?

1. Broccoli is goed tegen ziektes

Broccoli bevat de belangrijke stof sulforafaan, die antioxidanten en enzymen in onze immuuncellen activeert. Deze immuunvellen voorkomen dat vrije radicalen agressieve stoffen die lichaamscellen beschadigen en hun vernietigende werk kunnen doen. Beschadigde cellen worden gezien als de belangrijkste oorzaken van veel ziektes: niet alleen kanker maar ook reuma, suikerziekte en een zak immuunsysteem.

2. Broccoli is goed voor je geheugen

Broccoli is een groente die goed voor ons geheugen is. Net als radijsjes, sinaasappels, aardappelen en appels bevat broccoli een stof die hetzelfde effect heeft als medicijnen die worden gebruikt om Alzheimer tegen te gaan. Het is helaas nog niet wetenschappelijk bewezen dat broccoli alzheimer bestrijd, maar wel dat je hersenen minder snel aftakelen als je regelmatig broccoli eet.


3. Broccoli bevatten veel vitamines

Broccoli kun je absoluut een vitamine bom noemen. Broccoli bevat namelijk veel goede vitamines zoals vitamine A, B,C,E en K. Ook zijn de mineralen goed vertegenwoordigd want in broccoli zit ook calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper.

4. Broccoli bevat weinig calorieën

Ja en daarom zou ik het dus zeker moeten eten omdat ik bezig ben met afvallen maar helaas. Broccoli is namelijk een super groente om te eten tijdens het afvallen. Per 100 gram zitten er in broccoli slechts 29 calorieën in. Schep gerust een bord vol broccoli op want het is gezond.

Hoe vaak eet jij broccoli? Misschien moet ik het maar eens gaan proberen in een wok gerecht want het is zonde dat ik zo'n gezonde groente links laat liggen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.