maandag 2 maart 2015

Welke groente en fruit helpt tegen kwaaltjes?


Wist je dat er heel veel groente en fruitsoorten zijn die jou kunnen helpen tegen verschillende kwaaltjes? Denk aan een oppepper voor je weerstand, cholesterol verlagend of het verbeteren van de haargroei. Ik heb een aantal voor jullie op een rijtje gezet met alle informatie over elk kwaaltje die één van de soorten verminderd of laat verdwijnen.

1. Uien

Rode en witte uien zijn goed voor de haargroei en verbeteren je ogen. Ook weren zij ziektekiemen af, verzachten ontstekingen en voorkomen afsluiting van de bloedvaten. Ben je verkouden zet dan een ui naast je bed en hierdoor zal je een stuk lekkerder slapen.

2. Ananas

Ananas is goed in het reinigen van de lever en de galblaas. Ook draagt de ananas bij aan het herstellen en verteren van proteïne en het bevorderen van de spijsvertering.

3. Wortels

Vroeger werd mij altijd verteld dat wortels goed zijn voor je ogen en néé dit is geen fabeltje. Ook zijn wortels goede oppeppers voor je weerstand, goed voor je huid en verlichten ze stress.


4. Kiwi's

Voor de mensen met een verhoogde kans op trombose word er geadviseerd om veel kiwi's te eten. Het eten van twee a drie kiwi's per dag heeft namelijk een bloedverdunnend effect en gaat dus het dichtslibben van je bloedvaten tegen.

5. Bleekselderij

Een bleekselderij werkt heel erg vochtafdrijvend en is prima om te eten tijdens het afvallen. Ook heeft de bleekselderij een bloeddruk- en cholesterolverlagende werking.

6. Watermeloen

Ook de watermeloen is een vochtafdrijven, dit betekend dat het helpt met het afvoeren van gifstoffen. In de watermeloen zit ook een stof die vooral prostaatkanker tegen schijnt te gaan en is goed tegen de dorst.7.  Spinazie

Spinazie bevat vitamine K, dit is een vitamine die belangrijk is voor de bloedstolling en de botstofwisseling. Spinazie is ook nog eens genezend en reinigend dit zorgt er voor dat je darmen goed hun werk doen.

8. Komkommer

Komkommer zijn goed voor je cholesterol en helpt tegen een hoge bloeddruk. Een paar plakjes komkommer zorgt voor een mooie huid, glanzende haren en gaat gewrichtspijn tegen.


Heb jij ervaring met één van de groente of fruitsoorten die helpen tegen kwaaltjes laat het dan weten hieronder.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.