zondag 5 april 2015

Betaalbaar aan biologische producten komen hoe doe je dat?


Een aantal van mijn kijkers zijn liefhebber van biologische producten en al ben ik zelf niet een biologische inkoper toch heb ik er wel enigszins ervaring mee. Een aantal jaren terug heb ik bij een bedrijf gewerkt die de lunches verzorgde voor bedrijven en zij werkte alleen maar met biologische producten. Kazen van de boer, appels uit de Beemster en producten uit de biologische supermarkten. Vond ik het lekker? Ja zeker maar ik ben misschien te nuchter om het verschil te proeven al geef ik toe dat de producten van de boerderijen zeker wel lekkerder waren. Vandaag heb ik daarom een paar tips die het makkelijker maken om biologisch te gaan eten om het prijskaartje wat minder te maken.

Tip 1 - Koop je producten bij de boer

Als je langs de Beemster rijd zie je heel vaak dat er aardappels te koop zijn of appels/peren. Dit betekend niet gelijk dat je nu alle boerderijen af moet gaan want dan ben je weer een hoop benzine kwijt maar snuffel eens op internet. Heel veel boeren bezitten een landwinkel of boerenmarktje waar je verschillende producten voor lage prijzen kunt inkopen. Tegenwoordig zijn er zelfs ook boerderij automaten net zoals bij de Febo.

- Eerlijk & Heerlijk
- Imkerij van Randen
- Heerlijkheid Mariënwaerdt


Tip 2 - Koop seizoensgroenten

Kijk goed naar de seizoenen wanneer het fruit volop te verkrijgen is want anders betaal je de hoofdprijs. Op internet staan genoeg kalenders waar te zien is wanneer welke groenten er volop te verkrijgen is in welke maand. Kies dus bewust welke groenten je gebruikt in een recept want hierdoor ben je geen dief van je portemonnee.

Tip 3 - Kweek je eigen kruiden

Verse kruiden kunnen aan de prijs zijn maar waarom kweek je ze niet zelf? Tegenwoordig heb je het volop in de tuincentra's liggen of je kunt het zelfs sparen bij de supermarkt. Zelf kruiden kweken is helemaal hot en je weet ook nog eens zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen overheen zijn gespoten. Biologische kruiden die je zelf kweekt beter kan toch niet.Tip 4 - Kijk goed rond in verschillende winkels

Natuurlijk is het heel makkelijk om naar een EkoPlaza te gaan of Marqt maar wie weet is er in de andere supermarkt wel een super aanbieding op biologische producten. Bekijk dus goed de reclamefolder of ga even langs verschillende winkels in de buurt. Elk dubbeltje is er één toch?

Ik weet dat liefhebbers van biologische producten ze zoiezo kopen maar voor de lezers onder ons die toch wat bewuster willen kiezen zijn deze tips vast welkom.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.