donderdag 30 april 2015

Bijna tijd voor mijn eerste eetweek tijdens het Cambridge Weightplan 500


Nog één avondje en dan mogen we een week lang een avondmaaltijd gaan eten en wat heb ik hier zin in en eigenlijk ook behoefte aan. Ja ik ben nog steeds super blij dat ik de keuze heb genomen op 9 april maar wat was het de afgelopen dagen moeilijk met Koningsnacht en Koningsdag. Overal waar je liep stond wel een eettentje en normaal gesproken geniet ik daar wezenlijk van. Een oliebol, durum döner of een lekker zak patat maar néé dit jaar kon het niet en daarom vind ik het wel lekker dat ik bijna mijn eetweek heb. Na drie weken begin je namelijk wel trek te krijgen in vast eten in plaats van de dagelijks shakes, soepjes of repen.

Ik weet nog niet precies hoe zo'n een eetweek in houd want dat hoor ik aankomende donderdag maar omdat mijn mams het al een keer gedaan heeft heb ik van haar wel het één en ander gehoord. Zo mag ik in de avond een maaltijd die een bepaalde hoeveelheid calorieën bevat wat uit groente en vlees/kip/vis mag bestaan. Néé geen aardappels, rijst of andere pasta soorten want de koolhydraten proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Ik ben al wat rond aan het snuffelen voor recepten maar gelukkig is er meer dan genoeg keuze.

Buiten je warme maaltijd om moet je ook nog je drie producten van het Cambridge Weightplan 500 eten en daar zie ik toch wel een klein beetje tegenop. Ik heb namelijk nu al regelmatig dat ik vol zit en dan nog één product moet gaan eten. Ja het klinkt gek omdat ik al zo weinig eet maar doordat je maximaal 3 liter water drinkt raak je ook goed vol en dat is de bedoeling. Nog even door zetten en dan lekker in de avond weer samen aan tafel zitten eten want dat is toch ook wel een klein beetje een gemis. Mijn vriend eet in deze weken vooral de dingen waar ik niet zo gek op ben maar soms zit er wel eens wat tussen waarbij ik denk: DAT WIL IK OOK!

Afvallen blijft een strijd en natuurlijk is dit misschien wel heel extreem en heftig maar met discipline kom je er wel en ik ben super blij dat ik door heb gezet. Oja! Ik hoop trouwens dat ik donderdag ook 10 kg kwijt ben en dat zou betekenen dat ik 1,5 kg zou moeten zijn afgevallen dus ben heel benieuwd.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.