zondag 12 april 2015

Borrelhapjes Koningsdag 2015


Tijdens Koningsdag is het altijd gezellig want je gaat naar een leuke feest of wandelt over de vele leuke rommelmarkten die er worden georganiseerd. Zelf was ik altijd te vinden in Amsterdam maar dit jaar gaan wij maar eens uitgebreid Zaanstad ontdekken want daar blijken ook genoeg rommelmarkten te zijn. Een Koningsdag zonder een oranje tompouce is geen Koningsdag en een hapje hoort er toch ook gewoon bij? Daarom ben ik voor jullie gaan rond snuffelen naar wat lekkere recepten voor een Koninklijk borrelhapje. De titel is de link naar de pagina van het recept!

1. Zalmrolletjes met Komkommer

Zalm is oranje en past daarom perfect bij Koningsdag. Doordat je de zalm wat verfrist met roomkaas en komkommer heb je de perfecte combinatie voor een hapje tijdens het borrelen.Je kunt de oranje paprika natuurlijk ook vervangen voor een ander kleurtje maar bij Koningsdag hoort oranje en deze vind je bij de groenteafdeling in de supermarkt. Liggen ze hier niet dan kun je ze vast vinden op de markt bij de groenteboer. 


3. Rood-wit-blauw spiesjes

Ja de Nederlandse drie kleuren mogen ook niet ontbreken want wij zijn tijdens Koningsdag toch trots op ons landje. Overal hangt de vlag uit met een oranje wimpel.


Wat heb jij tijdens Koningsdag altijd op tafel staan?

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.