zaterdag 25 april 2015

Culinaire trend - Kopje thee met een stukje kaasGezellig een kopje thee drinken met een koekje erbij wie doet het niet maar vanaf nu zal dat gaan veranderen want er is een nieuwe culinaire trend. Ja je las het goed in de titel de combinatie van een kopje thee met een stukje kaas is het helemaal nu. Een kaasplankje bij het borrelen hoeft niet het enige moment te zijn want bij een vriendinnenmiddag met thee moet het ook makkelijk kunnen.

Mijn eerste gedachten was direct waar slaat dit nou weer op want ik zie mij echt niet zitten met me moeder en zus aan thee met kaas. Toch zijn er experts die zeggen dat deze combinatie zorgt voor een ware smaakexplosie dus moeten we het toch maar eens gaan proberen. Een groot pluspunt wat erbij komt kijken is dat de spijsvertering bevordert word maar ben je geen liefhebber van alcohol en je wilt toch borrelen met je vriendinnen dan drink jij toch een kopje thee.


Ik ben heel benieuwd hoe snel dit gaat groeien in de eetcafés en restaurants. We kennen natuurlijk wel al het kaasplankje als dessert maar toch vind ik dat anders dan tijdens een gezellige thee middag. Het is een trend waar ik nog even aan moet wennen maar wie weet slaat het hier in Nederland ook wel heel goed aan.

- Jasmijnthee met een stukje geitenkaas
- Zwarte thee met een stukje schimmelkaas

Dit zijn twee voorbeelden van smaken die perfect bij elkaar passen volgens kaasexpert Betty Koster van Fromagerie L'Amuse. Word de nieuwe high tea dat ook met allemaal stukjes kaas? We gaan het zien maar het heeft mij wel heel nieuwsgierig gemaakt.

Bron: telegraaf.nl

Liefs Chantal


--

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.