maandag 6 april 2015

Leuke weetjes over knoflook


Bij ons in huis gaat er flink wat knoflook doorheen omdat wij er grote liefhebbers van zijn. We letten er zeker op dat de knoflook niet ons gerecht overheerst maar er mag wel een lekkere nasmaak aan zitten. Vanaf kleins af aan ben ik hier aan gewend en dit zal ik ook weer geven aan mijn kinderen. Mijn schoonvader en schoonbroers zijn een liefhebber van mijn knoflooksaus en boter dus dat is altijd een goed teken.

Wist je dat knoflook heel gezond is?

Ja zeker knoflook is heel gezond voor je en daarom moeten we het echt vaker gaan eten. Knoflook heeft namelijk een cholesterolverlagende en bloeddrukverlagende werking. Ook is de kans op hart en vaatziekten kleiner bij regelmatig gebruik van knoflook. Ook is knoflook een bron van vitamine A, B1, B2, B6 en C.

Hoe bewaar je knoflook het beste?

Bewaar knoflook op een droge, donker plek op kamertemperatuur. Bij voorkeur doe je de knoflook in een plastic doos maar zelf gebruik ik een knoflook pot wat ook prima werkt. Knoflook op een streng kun je maximaal drie maanden bewaren en na het uithalen van je eerste teentje is de knoflook nog een maandje goed.


Wist je dat knoflook niet zo goed is voor onze huisdieren?

Verse knoflook is namelijk giftig voor honden en katten. Hier schrok is heel erg van dus houd je huisdieren uit de buurt van verse knoflook.

Wist je dat er twee soorten knoflook zijn?

Je hebt de witte knoflook zoals wij hem hier in Nederland kopen en de roze knoflook die veelal uit Frankrijk komt. Nu denk je zeker dat de smaken onwijs zullen verschillen maar néé dat is zeker niet het geval.

Waar komt onze knoflook vandaan?

De knoflook die je vind in onze supermarkten komen voornamelijk uit China, maar ook uit Spanje en Frankrijk. Een heel groot deel van onze eigen in Nederland geteelde verse knoflook gaat op de export naar onder andere Duitsland

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.