donderdag 2 april 2015

Recept - Aardbeientaart zonder oven


Niet iedereen heeft een oven in hun keuken staan maar een lekker taart maken is dan soms lastig. Daarom ben ik even rond gaan snuffelen voor een lekkere taart die je niet hoeft te bereiden in de oven. Aardbeien, slagroom en chocolade is de perfecte combinatie dus daarvoor heb ik een recept gevonden.

Benodigdheden:

- 1500 gram aardbeien
- 450 gram biscuitjes
- 100 gram pure chocolade
- 225 ml slagroom

Bereidingswijze:

1. Smeer een ovenschaal in met een dun laagje slagroom.
2. Beleg de bodem met 150 gram biscuitjes en leg daar 1/3 aardbeien op in plakjes.
3. Herhaal dit totdat de schaal vol is en de ingrediƫnten op zijn maar houd een beetje slagroom en aardbeien over voor de laatste stap.
4. Smeer op de bovenste laag de laatste restjes slagroom en nog wat aardbeien.
5. Smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel dit speels over de slagroom en aardbeien.
6. Laat de aardbeientaart voor minstens vijf uur in de koelkast staan om goed op te stijven.

Serveer de aardbeientaart dezelfde dag over de dag daarna. Langer zou ik hem zeker niet bewaren want dan smaakt hij minder lekker en oogt hij ook niet meer zo mooi.

Liefs Chantal




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.