dinsdag 7 april 2015

Wat is single, double of clotted cream?


Tegenwoordig is alleen slagroom een beetje saai want op scones hoort toch echt clotted cream maar er bestaat ook single en double cream. Voor velen onder ons komt er dan gelijk een groot vraagteken omhoog want wat is het verschil? Alle drie de creams zien er toch het zelfde uit? Dit heeft met de vetpercentage te maken die natuurlijk hoger is in een double cream dan de single cream.

Clotted Cream

De bekende clotted cream bestaat uit maar liefst 55% vet en is heel erg bekend door scones met clotted cream en aardbeienjam. Clotted cream heel veel dikkere structuur en komt dicht in de buurt van mascarpone. Clotted cream ontstaat door volle melk urenlang te koken en vervolgens de dikke stukken die boven komen drijven eraf te scheppen. Op internet staan er volop recepten voor clotted cream maar wil je het toch gemakkelijker maken kijk dan even bij de Jumbo of AH XL.


Single Cream

Als je voor de minst vette cream wil gaan dan moet je kiezen voor single cream. Single cream bestaat uit 18-20 % vet en slagroom uit maar liefst 35-40 % vet. Single cream is niet echt te gebruiken in een warm gerecht omdat de kans op schifting veel groter is door de lagere vet percentage. Als je op zoek bent naar single cream dan moet je op zoek gaan naar koksroom in de Nederlandse supermarkten. Single cream zal nooit zo luchtig worden als slagroom maar word een beetje lobbig als yoghurt.

Double Cream

Als je voor de cream wil gaan met de hoogste vet percentage dan is double cream jouw vriend. Double cream bestaat uit maar liefst 48% vet en de structuur is een stuk dikker dan die van slagroom. In Nederland is er eigenlijk geen vervangend product voor te koop dus dat word zelf maar in de keuken gaan en maken.

- één deel mascarpone (80% vet)
- twee delen slagroom


Liefs Chantal

Bron: www.culy.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.