woensdag 27 mei 2015

Leuke weetjes over rucolaIk vind het best grappig als ik terug kijk naar een jaar of 4 terug want als je mij toen een bord met rucola gaf zou ik je heel raar aankijken. Daarin tegen gebruik ik nu rucola juist heel veel want bij een bord carpaccio mag absoluut geen rucola ontbreken maar ook in een heerlijke salade hoort een handje rucola. Het is misschien een wat prijziger soort sla maar hij is het zeker waard om te gebruiken in heel veel gerechten.

1 - Hoe lang duurt het voordat rucola geoogst mag worden?

Hoe meer zonuren en hoe hoger de temperatuur, des te harder groeit rucola. In 2 a 3 weken is rucola al klaar om te oogsten.

2 - Hoe gezond is rucola voor een mens?

Heel erg gezond en dus ook zeker een aanrader om vaker te gebruiken. Rucola is een bron van vitamine A. Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Daarnaast is het een bron van kalium, ijzer en is het rijk aan calcium wat goed is voor het behoud van de botten en foliumzuur wat goed is voor een normale bloedvorming.

3 - Bevat rucola veel calorie├źn?

Een schaaltje van 35 gram bevat 8 calorie├źn dus dat valt zeker wel mee.

4 - Wat te doen met verlepte rucola blaadjes?

Geen zorgen want dit gebeurd wel vaker als je de zak hebt aangebroken. Je pept rucola blaadjes op door ze in een uurtje in een bak water te leggen en dan zijn ze weer helemaal prima.

5 - Hoe kun je de smaak van rucola het beste beschrijven?

Rucola is een typisch Toscaanse groente, het is een smaakversterker. Rucola heeft een walnoot-achtige smaak en een beetje het pittige van mosterd.

Heerlijke recepten met rucola:


Wat vind jij van rucola en gebruik jij het vaak in gerechten? Als je nog een lekker recept weet met rucola laat het vooral weten hieronder.

Liefs Chantal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.