zaterdag 30 mei 2015

Nieuw - Bier brouw pakket van de Hema


Tijdens mijn opleiding op de Hotelschool kwam het onderwerp bier regelmatig voorbij en ook het gehele proces heb ik moet leren en eigenlijk vond ik dat toen best intressant. Het was mij op dat moment wel heel duidelijk dat ik zelf nooit de stap zou nemen om bier te gaan brouwen tot vandaag misschien want wat heeft Hema nu weer in zijn schappen staan? Een bier brouw pakket om je eigen bier te maken.

Vanaf maandag 25 mei ligt dit bier brouw pakket in de schappen van de Hema en is hij online te verkrijgen maar wat zit er nou allemaal in het pakket en wat voor bier komt er uit die pakket?

- Granen, hop en gist
- Hevelbuis
- Thermometer
- Slangklem glazen gistvat
- Reinigingsmiddel
- Waterslot
- Doorzichtige vinylslang
- Schroefdop

Wat je zelf nog in huis moet hebben in een 6 liter pan, fijne zeef en een trechter. In het brouwpakket zit een recept voor een heerlijk Belgisch blond biertje die 5% alcohol bevat dus een prima biertje voor een mooie dag. Helaas is het pakket momenteel niet online te verkrijgen en de Hema in Wormerveer had hem ook nog niet maar ik ben hier wel erg nieuwsgierig na. Als je uiteindelijk klaar bent heb je maar liefst 3,8 liter bier gemaakt en daar mag je dan best trots op zijn.

Ik ga nog druk op zoek naar een bier brouw pakket en dan neem ik jullie mee in het gehele proces.

Adviesprijs: van € 45,- nu € 35,- 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.