zondag 24 mei 2015

Op welke manieren kun je knoflook gebruiken?


Zelf pers ik eigenlijk altijd mijn knoflook met een knoflookpers om een knoflooksaus of een kruidenboter te maken maar ook zeker in heel veel gerechten. Ik ben echt wel een liefhebber van het gebruiken van knoflook in mijn gerechten maar waarom zou ik alleen voor geperste knoflook gaan als je nog veel meer kanten op kan. Vandaag zet ik een paar manieren op een rijtje dus niet meer alleen maar saai persen met een knoflookpers want er is nog veel meer.

1. Geperste knoflook

Toch begin ik met mijn favoriet de geperste knoflook. Dit is gewoon gemakkelijk, snel en er komt een heerlijke intense smaak naar boven. Zelf gebruik ik altijd verse knoflook en verdwijnen er vaak ook wel flink wat teentjes in gerechten, sausjes of een boter. Je moet er van houden maar dan maakt het het gerecht toch wel helemaal af.

2. Gepofte knoflook

Knoflook kun je heel gemakkelijk in zijn gehele bol heerlijk poffen in de oven. Doordat je knoflook poft verdwijnt de scherpe knoflooksmaak en word de knoflook een stuk zoeter. Zodra de knoflook gepoft is kun je het ook gemakkelijk uit het velletje pellen want het valt er zo uit omdat het boterzacht geworden is.


3. Gemarineerde knoflook

Vaak zie je dit in potjes staan in supermarkten of op de zwarte markt in grote schalen. Knoflook in een volle laag olie met heel veel lekkers er doorheen. Denk aan rode pepers, rozemarijn, gedroogde tomaatjes of paprika. Je kunt het zo gek niet bedenken maar knoflook marineren is onwijs handig omdat je het langer kunt bewaren en vaak kan gebruiken.

Natuurlijk zullen er nog veel meer manieren bestaan want vaak snijd ik ook een knoflookteen in fijne plakjes of kleine blokjes hierdoor komt er ook al veel smaak vrij. Ken jij nog een leuke manier laat het vooral weten.

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.