vrijdag 8 mei 2015

Recept - Hollandaisesaus voor over de asperges


Momenteel liggen de witte asperges volop op de groenteafdeling in de supermarkt en bij de groenteboer want het seizoen is een paar weken terug geopend. Ik heb wel eens asperges bereid tijdens mijn opleiding en zelf ben ik van mening dat witte asperges zonder hollandaisesaus niet compleet zijn. Natuurlijk kun je nog veel meer andere sausjes maken maar dit is toch wel één van de makkelijkste en lekkerste.

Benodigdheden:

- 250 gram boter
- 4 eieren
- 1 citroen
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 2 eetlepels kraanwater
- 3 eetlepels witte wijn azijn

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter op een laag vuur. Zet het vuur uit als de boter zich heeft verdeeld in een helder bovenlaag en een troebele onderlaag.
2. Schenk rustig de heldere bovenlaag (geklaarde boter) in een kom en stop met schenken als de troebele laag tevoorschijn komt. Zet beide kommen apart.
3. Doe de peper en zout samen met de azijn en het water in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
4. Zodra het geheel kookt zet je het vuur laag en laat je dit tot 1/3 inkoken dus blijf er goed bij.
5. Zeef vervolgens het mengsel en zet dit ook apart.
6. Breng een laag water aan de kook in een pan waar een kom in past. Let er wel op dat de kom niet het water aanraakt.
7. Splits de eieren en klop de eidooier met 1 eetlepel water los in een vuurvaste kom.
8. Schenk het azijnmengsel bij de eidooiers en hang de vuurvaste kom in de pan.
9. Klopt ongeveer 6 minuten met een garde tot een dikke saus.
10. Neem de kom van de pan en roer hier de geklaarde boter er druppelsgewijs door en blijf door kloppen.
11. Doe één eetlepel citroensap door de hollandaisesaus en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Bron: Allerhande.nl

Liefs Chantal



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.