dinsdag 26 mei 2015

Recept - Lasagne bolognaise


We hebben het nog maar eens geprobeerd om lasagne bolognaise te maken want vorige keer leek het net soep. Mijn recept was toen niet helemaal goed gelukt want onder de lasagne bladen lag er zoveel vocht dat me vriend het bijna kon gaan drinken. Ook waren de lasagne bladen niet goed gaar geworden en was eigenlijk alleen de bolognaise goed gelukt. Dit keer had ik een beter resultaat en hierdoor ben ik nog meer gemotiveerd om meer te variëren met lasagne. Mijn vriend was helemaal enthousiast want dit is toch veel lekkerdere dan een lasagne uit een kant-en-klaar pakje!

Benodigdheden voor vier personen:

- 300 gram rundergehakt
- 250 gram Italiaanse roerbakmix
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 400 ml halfvolle melk
- 250 ml water
- 12 lasagne bladen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 zakje bolognaisesaus

Volgende keer wil ik zelf de bolognaisesaus gaan maken maar voor nu wou ik even op safe spelen.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
3. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en bak dit een minuut of drie mee.
4. Vervolgens voeg je het zakje bolognaisesaus toe en vervolgens de melk en water.
5. Breng dit aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes koken (saus mag dun blijven)
6. Begin met een laagje saus in een ovenschaal, vervolgens de lasagnebladen en herhaal dit om als laatste te eindigen met een laagje saus met de geraspte kaas eroverheen.
7. Bak de lasagne in de oven in 35-40 minuten gaar en smullen maar.

Liefs Chantal



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.