maandag 18 mei 2015

Recept - Romige Fusilli met kip, broccoli, paprika en pijnboompitten


Ik merk aan mezelf dat ik tijdens mijn Cambridge Weightplan 500 dieet heel veel recepten wil maken en graag in de keuken sta. Gisteren was het weer eens zover dus na wat gesnuffel op internet had ik een idee in mijn hoofd en gelukkig viel hij zeer goed in de smaak bij mijn vriend.

Benodigdheden 4 personen:

- 400 gram fusilli
- 300 gram kipfilet
- 300 gram broccoli
- 200 gram crème fraîche
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels wokolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 teentje knoflook
- 1 snufje zout

Bereidingswijze:

1. Begin met het koken van de pasta zoals het aangewezen staat op de verpakking.
2. Ondertussen snijdt je de kipfilet in kleine blokjes en verhit je een wokpan met de wokolie.
3. Pers een teen knoflook fijn in de olie en doe tegelijk de kipfilet blokjes erbij.
4. Bak de kipfilet goed gaar en voeg er vervolgens een eetlepel ketjap manis toe.
5. Voeg de broccoli roosjes en paprika toe bij de kipfilet en bak het een minuut of 4 mee.
6. Schep de crème fraîche toe en breng dit aan de kook.
7. Zodra de crème fraîche kookt voeg je de Parmezaanse kaas toe en laat je het rustig smelten.
8. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
9. Giet de pasta af en schep de pasta op een bord samen met het romige mengsel.
10. Tenslotte nog wat geroosterde pijnboompitten erover heen en eet smakelijk!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.