donderdag 7 mei 2015

Recept - Shoarmakruiden


We weten allemaal natuurlijk al dat kant en klare zakjes en pakjes nooit goed voor ons zijn maar omdat het makkelijk is gebruiken we het vaak. Zo gebruik ik zelf altijd ook een zakje shoarmakruiden omdat deze lekker is en ik hierdoor snel kip shoarma kan maken. Toch door het Cambridge Weightplan 500 heb ik besloten om zoveel mogelijk zelf te gaan maken zonder pakjes of zakjes. Ik ben wat rond gaan neuzen op internet naar recepten voor shoarma kruiden en daar heb ik mijn eigen twist aan gegeven.

Benodigdheden voor 1kg kipfilet:

- Komijnpoeder
- Paprikapoeder
- Korianderpoeder
- Gemberpoeder
- Cayennepeper
- Kurkuma
- Knoflook
- Olie

Eventueel een snufje zout maar omdat ik natriumarm eet gebruik ik dit niet in mijn recept.

Bereidingswijze:

1. Doe 2 eetlepels komijnpoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 1/2 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 1/2 eetlepel cayennepeper en 2 eetlepel kurkuma in een kommetje en meng dit door elkaar.
2. Snipper of pers één teentje knoflook door de kruiden en meng dit vervolgens nogmaals door. (Eventueel kun je hiervoor ook knoflookpoeder gebruiken als je daar liever mee werkt)
3. Doe één eetlepel olijfolie bij het kruidenmengsel en maak daar een papje van.

Vervolgens meng je met je handen omdat dit het makkelijkste gaat de shoarmakruiden door de kipfilet en laat het vervolgens minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer je de kipfilet laat staan hoe meer smaak er in de kipfilet trekt.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.