zondag 31 mei 2015

Review - ERU Crème au Bleu


Hebben jullie gisteren het artikel al gelezen over de ERU Crème de Brie? Hierin zien jullie mijn review over wat ik van deze smaak vind klik hier om naar dit artikel te gaan. In het artikel vandaag ga ik het hebben over de ERU Crème au Bleu oftewel in het Nederlands smeerbare blauwschimmelkaas. Misschien ben je niet gelijk enthousiast als je blauwschimmelkaas ziet staan maar als je deze kaas goed gebruikt in gerechten kan het een gerecht echt maken en net even meer smaak geven. Af en toe moet je tijdens het koken ook wel eens buiten het boekje gaan en daar is de blauwschimmelkaas heel geschikt voor.

Er zijn maar liefst drie heerlijke smaken van ERU smeerbare specialiteitskazen:

- ERU Crème de Brie ( smeerbare brie )
- ERU Crème au Bleu ( smeerbare blauwschimmelkaas )
- ERU Chèvre doux ( smeerbare geitenkaas )


Als je de ERU Crème au Bleu vergelijkt met de ERU Crème de Brie zie je in de textuur van de smeersels een groot verschil. Zo is de brie variant heel vloeibaar en romig en is de blauwschimmelkaas wat stroever en heeft een lichte korrel maar de smaak is intens. Een tip is wel niet een te dikke laag op je toastje of broodje te smeren want dan is het misschien net even te veel maar je hebt een ware smaak explosie in je mond. Deze smaak beviel me beter dan ik in eerste instantie had verwacht maar puur omdat hij een beetje pittig is en toch romig.

Ingrediënten van ERU Crème au Bleu:

kaas (waar­van 38% Ro­que­fort), wa­ter, bo­ter, melk­ei­wit­ten, wei­poe­der, smelt­zou­ten E452, E339, zout. Ook is de ERU Crème au Bleu gemaakt van koe- en schapenmelk.

Leuke extra actie van ERU is dat je bij aankoop van drie ERU smeerbare specialiteitskazen een gratis luxe kaasmessenset kunt bestellen en die van mij is momenteel onderweg. Wat ik je zeker zou aanraden om alle drie de smaken te kopen, proeven en daarna het messensetje te bestellen! Benieuwd naar de andere 2 smaken houd dan mijn blog de komende dagen goed in de gaten of kijk even terug naar het artikel die gisteren online kwam over de ERU Crème de Brie.

Liefs ChantalDit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk of PR-bureau. Dit is niet van invloed op mijn mening of het hier boven geschreven stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.