woensdag 6 mei 2015

Review - Zaanse mayonaise Natriumarm


Tijdens het Cambridge Weightplan 500 dieet word er geadviseerd om ze veel mogelijk zout te vermijden. Nu had ik zaterdag het idee om samen met mijn vriend te gaan steengrillen in mijn eetweek maar wou ik hier toch wel een sausje bij. Eenmaal wat gesnuffel op de jumbo website waar wij onze boodschappen bestellen zag ik daar opeens de Zaanse mayonaise Natriumarm. Dit was wat voor mij want Zaanse mayonaise is heerlijk en nu ook nog eens met minder zout.

Ingrediënten:

Raap­zaad­olie (80%), na­tuur­azijn, schar­rel­ei­geel(6 %), wa­ter, sui­ker, mos­terd (wa­ter, mos­terdzaad, azijn, zout, sui­ker), ka­li­um­chlo­ri­de, con­ser­veer­mid­del (ka­li­um­s­or­baat), aro­ma's (be­vat so­ja-ei­wit en sel­de­rij), kleur­stof (be­ta-ca­ro­teen), an­ti­oxi­dant (E385)Natuurlijk ben ik er van bewust dat saus niet goed voor je is maar je mag jezelf toch soms wel even verwennen. Toen ik hem binnen kreeg zag de tube er gewoon uit zoals wij de Zaanse mayonaise kennen alleen heeft deze een blauw lijntje. Verder zag het er veel belovend uit en had ik er zin in.

Maar hoe smaakt hij nou echt?

Verwacht niet de smaak van de gewone Zaanse mayonaise (gele tube) maar hij komt zeker dicht in de buurt. Zelf at ik hiervoor altijd yoghurt mayonaise en eigenlijk vind ik deze wel goed daarop lijken. Toch heeft Zaanse mayonaise net even een extra smaak twist wat je sausje speciaal maakt. Néé hij is echt lekker en dat er minder zout in zit dat proef ik echt niet terug hoor. 

Ik kwam op een site allemaal producten tegen die natriumarm zijn dus binnenkort zal ik even een lijstje online plaatsen voor de gene die minder zout willen of moeten eten.


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.