woensdag 27 mei 2015

Tips om je blender snel en gemakkelijk schoon te maken


Een smoothie maken of je eigen tomatensaus is onwijs handig een blender maar het rot klusje daarna is toch denk bij de meeste mensen het minst favoriet. Het schoonmaken van een blender kan namelijk nogal wat tijd kosten en dan denk je dat hij schoon is zie je toch nog wat restjes zitten bij de snij bladen. Ik dacht dit moet toch makkelijker kunnen en dat blijkt ook want ik vond een aantal tips waarbij je in een minuut je blender schoon kunt maken daar houd ik van!

1 - Afspoelen van de resten

Laten we beginnen met het afspoelen van de restjes nadat je je smoothie in een glas hebt gedaan of je saus in een schaaltje. Dus niet nog even vijf minuten wachten néé spoel het eerst weg met een beetje water! Hiermee spoel je gemakkelijk de overgebleven restjes weg uit de blender waardoor het een minder lastig karweitje is. 

2 - Vullen met afwasmiddel

Nadat je klaar bent met het afspoelen van de restjes vul je de blender voor 1/3 met heet water. Hierbij doe je een druppel afwasmiddel voor de volgende stap.

3 - Zet de blender maar aan

Nu gaan we de blender aanzetten waarbij je natuurlijk niet moet vergeten de deksel erop te zetten anders ligt je keuken vol zeepsop. Zet de blender aan op de laagste stand en zet hem langzamerhand steeds een standje hoger tot je tot de hoogste stand bent. Zodra het lekker vol zeepsop zit kun je hem uitzetten. 

4 - Tijd om te drogen

Tenslotte spoel je de blender af zodat alle zeepsop eruit is. Vervolgens zet je de blender op de kop op een theedoek en laat je hem even drogen. In een mum van tijd heb je een goed gereinigde blender om weer te gebruiken. 

Natuurlijk kun je de blender ook in de vaatwasser stoppen maar als je hem een aantal keren op een dag nodig hebt is dat misschien ook niet helemaal handig. Heb jij nog andere tips om gemakkelijk en snel je blender schoon te maken laat het vooral weten hieronder.


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.