zondag 24 mei 2015

Tips voor foodfilmsOp deze twee vrije dagen in het Pinksterweekend zal er vast wel een film bij ons thuis worden opgezet. Maar omdat mijn blog natuurlijk met eten te maken heeft komt het ook vaak voor dat ik een foodfilm opzet maar welke moeten we gaan kiezen? Vandaag heb ik daarom een aantal op een rij gezet die bij mij absoluut favoriet zijn. 

1. Julie & Julia


Julie Powells (Amy Adams) is haar saaie leventje spuugzat en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) ''Mastering the Art of French Cooking' in handen krijgt, besluit ze álle recepten uit het boek te koken. Ook houd ze een blog bij waar ze alles verteld over haar ervaringen en hiermee word ze steeds populairder. 

2. Ratatouille


Ratatouille, vertelt het verhaal van Remy, een ratje met een passie voor koken. Remy is het zat om afval te eten en met zijn scherpe neus gif te detecteren voor zijn rattenkolonie. Hij is vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken; hij moet en zal een chefkok worden. Zelfs de gevaren, waar hij als ongebruikelijke en vooral ongewenste bezoeker, in de keuken van een Frans sterrenrestaurant tegenaan zal lopen, houden hem niet tegen.Wanneer Remy per toeval uitkomt onder het beroemde restaurant van zijn eigen culinaire held, Auguste Gusteau, ontmoet hij Linguini, een keukenhulp. Samen vormen ze een team. Al gauw zet Remy’s passie voor koken de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop. En dit zorgt voor heel wat hilarische situaties.

3. Chef


Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

4. Mostly Martha


Martha is de opperkok van een van de meest pretentieuze restaurants van Hamburg. Koken is haar leven. Maar dan komt haar zus om in een auto-ongeluk en voelt Martha zich verplicht de zorg voor haar nichtje Lina op zich te nemen. Als Martha na een paar dagen weer verder wil gaan met haar baan, blijkt er tot haar schrik een hulpkok aangenomen te zijn. Mario vat het leven en de kookkunst wat minder serieus op dan Martha, aanvankelijk tot haar grote ergenis. Maar langzaamaan smelt ze voor de charmes van de Italiaanse kok als een bolletje roomijs op een warm flensje.

5. Sjakie en de chocoladefabriek


Chocolade-fabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.

Wat is jouw favoriete foodfilm? Die van mij is absoluut Julie & Julia!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.