1. Croutons
Oud brood is perfect om croutons te maken voor in je soep of maak een grote croutons als toastje. Let er wel op dat je geen beschimmelde boterhammen gebruikt want dat is ook weer niet de bedoeling. Breng je croutons op smaak met olijfolie, knoflook, tijm en stop dit even in de oven tot ze heerlijk krokant zijn. Tip: Snijd wel de korstjes er vanaf.
2. Wentelteefjes
Wentelteefjes zijn ook geschikt voor oud brood en naar mijn mening werkt het ook beter dan met vers brood. Wat heb je nodig: 3 eieren, 250 ml melk en een theelepel vanillesuiker. De meeste ingrediƫnten zal je in huis hebben en in een mum van tijd heb je heerlijke wentelteefjes op tafel staan. Serveer het eventueel nog met wat room en vers fruit.
3. Paneermeel
Je kunt paneermeel kopen of een beschuitje fijn malen maar wist je dat je van je oude brood ook gemakkelijk paneermeel kunt maken. Je snijd de korstjes er vanaf en doet het brood 20 minuten op 150 graden in de oven om het daarna te vermalen.
4. Tosti
Deze weet je vast wel maar oud brood is ook zeer geschikt voor een tosti. Zelf maak ik hem eigenlijk altijd simpel met alleen kaas maar je kunt er ook salami, ham of gedroogde tomaatjes tussen doen. Doordat je het brood toast heeft het weer een prima smaak.
5. Broodpudding
Tenslotte nog broodpudding wat je heerlijk als dessert kan serveren aan familie/vrienden en niemand die merkt dat het oud brood is. Wat je nodig hebt zijn 4 eieren, 450 ml melk, 150 gram suiker, 1 theelepel kanaal en 1 theelepel vanille extract en voor je het weet heb je een heerlijke broodpudding. Voeg eventueel nog wat rozijnen toe of ander gedroogd fruit.
Wat doe jij altijd met je oude brood?
Liefs Chantal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten