woensdag 24 juni 2015

Drie manieren om paprika's te ontvellen


Alweer een jaar geleden heb ik een artikel geschreven over verschillende manieren om je tomaten te ontvellen. Dit artikel werd heel goed ontvangen door jullie dus besloot om nu eens mijn favoriete groente te nemen namelijk de paprika. Het liefst gebruik ik paprika in elk gerecht maar soms is het gewoon heel handig om je paprika te ontvellen voor een nog intensere smaak. Ik heb een aantal manieren op een rijtje gezet die ik het meest gebruik.

1. Ontvellen in de oven

De manier die ik het meest gebruik is het ontvellen van paprika's in de oven. Hij is eenvoudig en vooral makkelijk als je meerdere paprika's wilt ontvellen. Je verwarmt je oven voor op 185 graden en plaatst de paprika's in een ovenschaal in de oven. Laat ze 20 minuten garen in de oven zodat het velletje donker tot zwart word.

Vervolgens laat je de paprika's eerst even afkoelen en daarna veeg je gemakkelijk het velletje van de paprika. Houd er wel rekening mee dat je paprika nu zacht en gaar geworden is dus een stuk kwetsbaarder is.

2. Ontvellen boven de gaspit van je fornuis

Dit deden wij wel eens tijdens mijn tijd op de Hotelschool in Amsterdam. Het is iets meer werk maar ook zeker een stuk sneller dan ontvellen in de oven. Neem met een keuken tang de paprika vast zodat je hem regelmatig boven het gaspit kunt draaien. Leg de paprika in het midden op een groot gaspit en zet je vuur op de hoogste stand. Keer de paprika regelmatig rond net zolang tot de gehele buitenkant donker tot zwart is.

Houd er wel rekening mee dat je er niet voor zorgt dat je paprika verkoolt eruit komt want dit doet de smaak zeker niet ten goede. Laat de paprika vervolgens afkoelen en je wrijft gemakkelijk het velletje er vanaf. Als je een afzuigkap hebt zou ik hem zeker even aan doen want anders ruikt het zo verbrand in je huis.

3. Schillen

Dit is toch wel de manier die ik eigenlijk nooit gebruik omdat ik het zonde vind van de paprika. Je schilt de paprika net alsof je een aardappel aan het schillen bent. Houd er rekening mee dat je hierdoor wel wat vruchtvlees met het vel mee verwijdert.

Welke methode gebruik jij het liefste en welke absoluut niet? Natuurlijk is het ook ideaal om tijdens deze mooie dagen de barbecue aan te doen en daar je paprika's te ontvellen net als op de manier boven de gaspit van een fornuis.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.