zondag 7 juni 2015

Food Tip - Opgeweckt Noord eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland


Als je na gaat hoeveel verpakkingsmateriaal je per week weg gooit dan schrik je soms echt wel. Wij hebben bij ons een AGF bak, restafval en papierbak dus scheiden wij al best veel van onze spullen. De papierbak word één keer per maand op gehaald en hij zit dan ook echt prop vol zodat je er niks meer bij kunt stoppen. Dit zegt toch al genoeg hoeveel karton er om onze levensmiddelen zitten en eigenlijk heel erg zonde is. Opgeweckt Noord dacht daar ook zo over en heeft de eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland geopend.


Bij Opgeweckt Noord koop je je producten verpakkingsvrij, regionaal en biologisch. Tijdens het boodschappen doen neem je een tas, fles of pot mee en die vul je met de producten die je koopt. Heb je dit niet tot je beschikking dan kun je dit ook aanschaffen in de winkel zelf. Zelf je olie tappen, je melk in een fles gieten of als je alleen woont neem je van alles één mee in plaats van verplicht grote hoeveelheden mee te nemen. Het is praktisch maar ook milieubewust en je merkt dat we daar toch steeds maar naar op zoek gaan.

Maar er is meer te doen want je kunt workshops volgen, rustig zitten aan je eigen werk en de keuken is dagelijks geopend voor een heerlijk ontbijtje of lunch. Het is dus een winkel met heel veel diversiteit en alleen al leuk om gewoon even langs te gaan om alles te ontdekken.


Adres & openingstijden:

Astraat 16, 9718 CR Groningen

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag - 08:30 tot 19:00
Donderdag - 08:30 tot 21:00
Zaterdag - 08:30 tot 18:00
Zondag - 12:00 tot 17:00

De keuken is maandag t/m zaterdag open van 10:00 tot 16:30
en zondags van 12:00 tot 16:30

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.