donderdag 25 juni 2015

Hoeveel soorten meloen zijn er?


Meloen is familie van de komkommer en dat betekend dat meloen eigenlijk ook geen fruit is maar een groente. Ja hier stond ik zelf ook wel even van te kijken. Meloenen worden in veel tropische en subtropische streken verbouwd maar ook groeien ze onder gecontroleerde omstandigheden in de Nederlandse kassen. Meloenen laten zich heel goed kruisen tot andere soorten hierdoor is er een enorme variatie aan meloen te koop.

In Nederland zijn er een aantal meloen soorten die veel voorkomen:

Galia Meloen


Watermeloen


Cantaloupe meloen


Piel de sapo meloen


Charentais meloen


Honing meloenEr zouden maar liefst 70 meloen soorten op de wereld bestaan maar wie weet is dit in de tussentijd zelfs al weer uitgebreid. Zo is er ook een Gwanipa meloen en een Oranje ananas meloen. Het spreekt voor zich dat alle meloen zoet zijn en dus heerlijk door een salade, als tussendoortje of dessert.

Als ik een meloensoort zou moeten uit kiezen wat absoluut favoriet is bij mij dan ga ik voor de honingmeloen en dan vooral als je hem gekocht hebt bij een Turks winkeltje. Zij hebben in mijn ogen namelijk de beste meloenen en zijn altijd heerlijk zoet veel beter dan de supermarkt. Welke meloensoort is jouw favoriet?

Liefs Chantal

4 opmerkingen:

 1. over meloenen weinig info calorie en vitamine, in blender of zo eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zojuist voor het eerst een piel de sapo gegeten en deze was echt heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb me laten vertellen dat er geen eenduidige officiƫle indeling bestaat voor groente en fruit, net zoals bij werelddelen. Er zijn geen exacte criteria voor groente of fruit. Dus dat het familie van de komkommer is, zegt opzich niet zoveel. Het is vooral de perceptie eigenlijk die mensen ervan hebben, die telt het meest.

  BeantwoordenVerwijderen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.