donderdag 18 juni 2015

Leuke weetjes over de Galia meloen!


Ik denk dat ik eigenlijk alle meloensoorten wel lekker vind maar de galia meloen is toch de meloen soort die je het meest voorbij ziet komen. Je herkend een galia meloen door de kurkachtige lichtbruin of wit netwerk op de schil, die glad of gesegmenteerd is. Galia meloenen worden daarom ook wel eens een  net meloen genoemd.

Hoe weet je of een galia meloen rijp is?

1. Als de meloen lekker zoet ruikt.
2. Als je bij de aanzet met 2 duimen voorzichtig in kan drukken.
3. Als de galia meloen rondom de aanzet gescheurd is.

Waar komt de naam Galia vandaan?

De naam Galia is de vrouwelijke vorm van de IsraĆ«lische naam Gal, wat golf betekent. 

Waar worden Galia meloen geteeld?

- Braziliƫ
- Spanje
- Costa Rica
- Panama
- Zuidelijke delen van de VS

Op welke temperatuur kun je het beste een Galia meloen bewaren?

Op een temperatuur van 6 graden.

Waar kun je het beste een Galia meloen bewaren?

Absoluut niet in een koelkast want de kou verstoort hun narijpingsproces. Stukken en partjes meloen kun je wel in de koelkast bewaren, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. 

Kan je de Galia meloen ook in de diepvries bewaren?

Ja zeker bij minimaal - 18 graden is de Galia meloen 12 maanden houdbaar.

Welke meloensoort is jouw favoriet? 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.