vrijdag 19 juni 2015

Recept - Bechamelsaus


Bechamelsaus word vaak gebruikt voor lasagne of om over de bloemkool heen te gieten. Natuurlijk kan je kant en klare zakjes kopen maar het zelf maken is veel lekkerder. Het kost misschien even een paar minuten van je tijd maar dan word je ook zeker wel beloond. Een bechamelsaus is namelijk helemaal niet moeilijk om te maken zolang je er gewoon met je hoofd bij blijft.

Benodigdheden voor 4 personen:

- 500 ml volle melk
- 50 gram boter
- 60 gram bloem

Bereidingswijze:

1. Smelt de boter in een steelpan met een dikke bodem op een laag vuur.
2. Meng door de boter de bloem en laat op laag vuur een minuut of 3 garen.
3. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk rustig toe.
4. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen door de bloem en boter.
5. Laat het mengsel al roerend een minuut of 3 op een laag vuur zacht koken.
6. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Daar staat je bechamelsaus al klaar op het vuur. Heel snel en super makkelijk!

Bron: ah.nl

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.