zondag 21 juni 2015

Recept ideeën met ansjovis voor op brood


Ansjovis daar moet je van houden want het heeft altijd zo'n ziltige smaak. Toch kun je heel veel kanten op met ansjovis op je gerechten net even iets extra's te geven. Omdat ik zelf ook ansjovis te weinig gebruik ben ik op zoek gegaan naar kleine receptjes die met ansjovis net even meer smaak krijgen.

1. Tapenade

1. Pureer 300 gram zwarte olijven zonder pit met 40 gram ansjovisfilet.
2. Voeg hierbij 40 gram kappertjes en een teentje knoflook.
3. Tenslotte voeg je nog 1/2 theelepel mosterd en 2 eetlepels peterselie toe.
4. Pureer dit tot een stevig mengsel en voeg 4 eetlepels olijfolie toe.
5. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.


2. Kruidenboter met ansjovis

1. Pureer 25 gram waterkers, 25 gram dragon, 25 gram kervel en 25 gram peterselie.
2. Voeg hierbij 5 ansjovisfilets, 2 eetlepels en 4 zure augurkjes.
3. Tenslotte nog 3 hardgekookte eidooiers, 150 gram zachte boter, 5 eetlepels olijfolie, 1/2 sap van een citroen en zout en peper.
4. Meng dit goed door elkaar en serveer het met een stokbroodje.

3. Rucola pesto

1. Pureer 100 gram rucola met 25 gram basilicumblaadjes.
2. Voeg 4 ansjovisfilet, 40 gram pijnboompitten en 1 teentje knoflook toe.
3. Meng dit tot het een korrelige pasta geworden is.
4. Schenk er 5 eetlepels olijfolie bij en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas.


Dit zijn drie kleine receptjes die prima te serveren zijn bij een borrel, feestje of barbecue.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.