maandag 29 juni 2015

Restaurant tip - Restaurant GEEF


Vandaag heb ik weer een restaurant tip voor jullie die zich wil gaan vestigen in het mooie Amsterdam. In Nederland word er jaarlijks voor zo'n 2,5 miljard aan voedsel weggegooid. ‘Een bizarre werkelijkheid’ vindt Laura Schön, verantwoordelijk voor de keuken. Bij GEEF Café wordt daarom gekookt op basis van groenten die “over” zijn en normaliter weggegooid worden. Tijdens eerdere pop-up diners in Amsterdam en gedurende de proefperiode in Rotterdam, werden er in totaal 2.500 kilo restproducten opgehaald bij de groothandel om hiervan een heerlijke maaltijd te kunnen koken. Op die manier gaat GEEF Café voedselverspilling tegen


Wie en wat is restaurant GEEF?

GEEF Café is een initiatief van Judith Manshanden, Laura Schön en Rogier Charles. Uitgangspunt wordt het pay as you can-principe, waarbij iedereen zelf bepaalt wat hij betaalt. Hierdoor kunnen ook mensen met minder geld bij GEEF Café terecht. Het is zelfs mogelijk om met tijd te betalen door een handje mee te helpen als vrijwilliger. Wie wat meer te besteden heeft, kan met een extra donatie iemand anders aan een maaltijd of kop koffie helpen. Na een aantal succesvolle pop-up diners in Amsterdam en een proefperiode van een half jaar in Rotterdam, is het tijd voor een vaste locatie. GEEF Café is lid van Social Enterprise NL en van de internationale organisatie OWEEF en wordt gesteund door de Triodos foundation, Ben & Jerry's en Stichting DOEN.



Met de steun van onder andere Triodos Foundation en Stichting DOEN is er al een aardig startkapitaal opgebouwd. Voor het laatste stuk heeft GEEF Café nog een extra zetje nodig. Daarom start een grote crowdfundingcampagne op het platform Doorgaan.nl, daar is het mogelijk om GEEF Café te steunen met een bedrag naar keuze (via www.doorgaan.nl/geefcafe). Uiteraard wordt iedere donatie beloond met leuke cadeaus, zoals een etentje in het nieuwe restaurant. De campagne eindigt op 16 juli en GEEF Café hoopt dan zo snel mogelijk open te gaan op een vaste locatie.

Het doel is om, na succes in de hoofdstad, meerdere vestigingen te openen in andere Nederlandse steden.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.