zaterdag 20 juni 2015

Voordelen van het eten van venkel!


Zelf ben ik niet zo'n groot liefhebber van venkel maar als ik het gebruik dan is het vooral in een wok gerecht met stukje kipfilet. In Nederland word er weinig gebruikt gemaakt van bestrijdingsmiddelen wat betreft de venkel en is hij ook nog een biologisch en gezond. Een venkel heeft veel zon nodig en daarom is de Hollandse groente alleen verkrijgbaar vanaf juni (zomer). Toch zitten er een hoop voordelen aan het eten van venkel en deze heb ik op een rijtje gezet.

1. Superfood

Een venkel is absoluut een superfood want de venkel zit boordevol goede voedingsstoffen. Zo bevat een venkel onder andere vitamine B1 en B2.

2. Goed voor spijsvertering

De bestanddelen in venkel stimuleren de afscheiding van spijsverteringssappen, waardoor de afbraak en absorptie van voedingsstoffen wordt ondersteund.

3. Infecties

In venkel zitten natuurlijk bestanddelen die een antibacteriƫle eigenschappen hebben. Deze bestanddelen kunnen het lichaam ondersteunen bij het opruimen van infecties, maar ook bij het strijden tegen ziektes, die door bacteriƫn worden veroorzaakt, zoals diarree.


4. Menstruatiepijn

Eens per maand kan het wel eens voorkomen dat een vrouw last heeft van menstruatiepijn. Venkel zou een menstruatie-opwekkend middel zijn. Het helpt bij de regulatie van hormonen binnen het lichaam, waarbij de ernst van menstruatiesymptomen wordt verminderd. Wie weet!

5. Verkoudheid

Venkel helpt ook slijmoplossend en assisteert bij het opruimen van slijm, dat vast kan zitten in de luchtwegen, en biedt zodoende ondersteuning bij de verlichting van symptomen bij personen met luchtwegaandoeningen.

6. Reinigen van het lichaam

Venkel werkt ook nog eens urine-afdrijvend en versnelt het tempo waarmee gifstoffen via de urine uit het lichaam worden afgevoerd, waardoor reinigen optimaal wordt ondersteund.

Bron: www.libelle.nl

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.