donderdag 4 juni 2015

Wat kun je allemaal met azijn doen?Een product die bijna in elke keuken staat is azijn maar wist je dat je hier heel veel mee kan doen? Azijn heb je niet nodig om gezond te blijven aangezien er geen voedingsstoffen in zitten maar het is erg gemakkelijk voor heen veel klusjes in en om het huis.

1. Ontkalken met azijn

Ik denk dat deze wel het meest bekend is want dit heb ik ook vanuit huis uit mee gekregen. Je keukenapparatuur heeft regelmatig even een schoonmaakbeurtje nodig en azijn is dan echt jouw vriend. Je koffiezetapparaat kan op een duur vieze koffie gaan geven nadat je hem even een paar keer hebt gespoeld met azijn zorgt er voor dat je visite je koffie weer lekker vind.

2. Dressing met azijn

Wil je een simpele dressing maken dan heb je die zo gemaakt met azijn, olie en kruiden die je in huis hebt staan. Gebruik hiervoor natuurlijk wel tafelazijn want ja azijn heeft ook nog heel veel soorten.

3. Mieren verdrijven met azijn

Zomers kan het nog wel eens voorkomen dat je naar buiten loopt en dan de mieren uit je tegels ziet lopen of zelfs vliegen. Dit is echt niet prettig! Mieren laten namelijk een geur achter zodat andere mieren weten waar ze naar toe moeten. Spray azijn in combinatie met water op de plekken waar de mieren lopen zodat ze elkaar niet meer kunnen ruiken.

4. Jeukende insectenbeten

Zelf ben ik altijd de pineut dat insecten mijn bloed op één of andere manier erg lekker vinden. De jeuk die je alleen ervan krijgt is echt verschrikkelijk maar door de plek in te wrijven met azijn zal de zwelling beperken.

5. Eitje koken

Heb je het wel eens zien gebeuren dat het eitje breekt als je hem kookt? Ik heb dat één keer eerder gehad en wat een ramp is dat maar met een scheutje azijn in je water zorgt ervoor dat het ei niet breekt.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.