zondag 14 juni 2015

Welke ingrediënten maken een salade ongezond?


Zodra het mooier weer word is het veel fijner om een heerlijke frisse salade te eten. Natuurlijk worden salades ook heel veel gegeten om wat gezonder te eten of wat kilo's kwijt te raken. Toch zijn er een aantal valkuilen bij een salade die ervoor kunnen zorgen dat je salade niet eens gezond is. Omdat er toch nog mensen zijn die soms niet snappen dat een salade ook een dikmaker kan zijn heb ik een aantal ingrediënten op een rij gezet die je beter kunt laten staan.

1. Croutons

Absoluut op nummer 1 de croutons. Zelf vind ik croutons helemaal niet lekker in een salade maar ik zie ze toch heel vaak naar boven komen bij andere mensen. Croutons zijn vaak gemaakt van witbrood met olie en voegen dus, behalve koolhydraten en vetten, niets toe aan een salade. Wil je toch croutons door je salade maak ze dan zelf en koop ze niet kant en klaar. Je maakt kleine stukjes van je oude witte brood in een droge koekenpan en daar zijn je croutons.


2. Dressing

Dan de dressing die vaak bij kant en klare salades zit vermijd deze absoluut want dit is de dikmaker van een maaltijdsalade. We denken vaak een maaltijdsalade is gezond en dat is voor een groot deel echt zo maar zodra de dressing eroverheen gaat is het klaar. Je eigen dressing maken met olijfolie, azijn of yoghurt is veel beter dan één op basis van mayonaise. Zelf dressing maken is ook helemaal niet veel werk en smaakt vaak ook nog stukke beter.

3. Krokante kip

Als ik zelf een salade maak gaan er vaak stukjes kipfilet of biefstuk door heen maar dan bereid ik het ook echt allemaal zelf. In veel fastfoodrestaurant worden tegenwoordig ook salades geserveerd en daar ligt dan heerlijke krokante kip bovenop die je salade direct verpesten. Ik ben zoiezo van mening als je maar McDonalds gaat waarom eet je dan een salade? Maar je begrijpt toch zelf ook wel dat de krokante kip heerlijke gefrituurd is en dus erg vet is. Kook, bak of grill je kip zelf thuis dan zit je altijd goed.


4. Bacon

Dan een veel voorkomend ingrediënt in een salade is bacon. Zelf houd ik er niet van maar het geeft wel net even misschien een extra zoutige twist aan je salade. Bacon is een kant en klare vleesproduct die vaak vol zit met chemische houdbaarheidsmiddelen, vet en natrium. Zelf zou ik hem dus absoluut weg laten en gaan voor iets gezonder.

5. Kaas

Tenslotte de kaas die je ook nog wel eens tegenkomt in salades. Ik ben best saai met mijn salades want ik hoef er eigenlijk geen kaas doorheen al zijn soms wat Parmezaanse snippers wel weer heerlijk. Een klein beetje kaas kan ook niet zo heel veel kaas maar kies dan wel voor magere kaassoorten en niet voor de feta of mozzarella.


Welke van deze ingrediënten kan jij absoluut niet missen in je salade of ken je nog ingrediënten die je ook beter weg kunt laten?


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.