woensdag 1 juli 2015

Hoe houden we onze kruiden langer vers?


Als ik moet kiezen tussen gedroogde of verse kruiden dan weet ik zeker dat ik ga voor verse kruiden. Ik vind het heerlijk om verse kruiden te kopen omdat dit net even de smaak beter weer geeft. Helaas verleppen deze verse kruiden ook vrij snel en kun je ze weggooien wat ik weer zonde van mijn geld vind. Daarom ben ik op zoek gegaan naar tips hoe wij onze kruiden langer vers kunnen houden.

Bewaren van peterselie en koriander

Zet de kruiden in een bekertje met een bodempje water in de koelkast. Wil je ze nog langer goed houden doe er dan nog een plastic zakje overheen.

Bewaren van basilicum

Basilicum moet je absoluut niet teveel water geven want hierdoor worden ze bruin. Bewaar basilicum daarom in een droog keukenpapiertje in de koelkast.

Bewaren van munt, dille, oregano en bieslook

Wikkel de kruiden in vochtig keukenpapier. Stop ze daarna in een afgesloten bakje en bewaar ze in de groentelade van de koelkast.

Ook is het mogelijk om je verse kruiden in te vriezen. Was ze, hak ze en stop ze in een ijsklontjesvorm, doe er een beetje water bij en zodra je wat kruiden nodig hebt, plop je er gewoon een paar blokjes uit. Je proeft helemaal niks van het water wat zal gaan smelten dus maak je daar maar geen zorgen over. Toch zijn er kruiden met stevige blaadjes zoals rozemarijn die je bent kunt laten drogen in plaats van invriezen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.