vrijdag 10 juli 2015

Is mijn koelkast koud genoeg of juist niet?


Met al die mooie dagen die zijn geweest maar ook vast en zeker nog komen is het verstandig dat je koelkast zijn juiste temperatuur behoud. Toch weten de meeste mensen niet of hun koelkast op de juiste temperatuur zit en dit was bij mij ook zeker het geval. Welke temperatuur zou er bij jou naar boven komen wat het maximale is voor je koelkast?

Om gelijk antwoord te geven op bovenstaande vraag: 4 graden. Bij 25% van de Nederlanders staat de koelkast te warm afgesteld en dit betekend dat je vlees sneller kan gaan bederven. Dat willen we natuurlijk niet hebben omdat er dan ziekmakende bacteriƫn vrij komen. Natuurlijk is bekend dat kip altijd de juiste temperatuur en garing moet hebben omdat je anders ziek kan worden. Als je daarom ook kip boven de 4 graden in je koelkast hebt liggen kan het zijn dat die bacteriƫn langzaam toenemen. Dan zeker niet raar op kijken als je een keer ziek bent.

Er zijn wel een aantal producten die een 5 of 6 graden aan kunnen zoals halvarine, geopende potten en sauzen maar houd hem gewoon veilig op de 4 graden. Er word geadviseerd om je koelkast niet veel lager te zetten omdat hierdoor vaak producten tegen de achterwand aan kunnen vriezen. Ja dit heb ik wel eens zien gebeuren in mijn koelkast dus dat was dus de reden. Ook zijn lagere temperaturen voor sommige groenten en fruit funest want hierdoor bederven ze sneller.

Het afstellen van je koelkast is geen probleem want dit doe je meestal met een metertje die in je koelkast gebouwd is maar klopt dit eigenlijk ook altijd? Hoe ouder je koelkast is des te meer kan het metertje afwijken. Daarom kun je het beste zo nu en dan een thermometer gebruiken om het even te controleren maar er is nu ook iets heel leuks want de Lidl deelt speciale temperatuurstickers uit. Hiermee kun je de temperatuur in je koelkast meten nadat je de sticker in je koelkast hebt geplakt. Stuur een email met je adres naar optimaal@lidl.nl en je ontvangt binnen enkele dagen de temperatuursticker in huis.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.