vrijdag 17 juli 2015

Leuke weetjes over komkommers


Een aantal jaar terug kon ik de komkommer zeker niet waarderen. Veel te groen en gezond en niets voor mij geef mij maar een lekkere koek. In de jaren is dit veranderd en een bakje komkommerplakjes gaat er nu een stuk gemakkelijker in. Je weet dat het gezond is maar ik vind het eerlijk gezegd nog best lekker ook. Natuurlijk kun je er nog een dip bij doen maar dan word het toch echt wel minder gezond en dat is niet de bedoeling.

1. komkommer is samen met ui, tomaat en bloemkool de meest gegeten groente in ons land.
2. In een komkommer zit maar liefst 90% water.
3. Een komkommer bevat per 100 gram maar 13 calorie├źn.
4. In een kommer zit een beetje vitamine C, B1, B2, kalium en vezels.
5. Een komkommer bewaar je buiten de koelkast op een koele plaats.
6. Een komkommer word snotterig van een te koude omgeving
7. Een komkommer kun je gerust twee weken goed houden.
8. Bewaar een komkommer in folie zodat hij minder snel uit droogt.
9. Kook een komkommer niet langer dan 10 minuten.
10. Nederlandse komkommer zijn er van februari tot begin november.
11. In de schil van een komkommer zitten heel veel voedingsstoffen.
12. Komkommer kun je goed combineren met dille, munt, knoflook, zure room en gember.
13. Stoom een komkommer niet langer dan 15-20 minuten.

Van een komkommer kun je heel veel heerlijke gerechten maken denk aan komkommersalade, een koud komkommersoepje of wraps met komkommerstukjes erdoorheen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.