vrijdag 3 juli 2015

Recept - 2 x Yoghurtdip voor bij de barbecue


Vandaag blijven we een beetje in het barbecue sfeertje dus geen sausjes maar een heerlijk frisse dip is ook perfect tijdens dit mooie weer. Natuurlijk zijn deze dips ook perfect tijdens een feestje of borrel. Aangezien één een beetje saai was heb ik er twee voor jullie klaar staan waarvan jullie kunnen smullen.

Recept 1 - Frisse munt-yoghurtdip


Benodigdheden:

- 750 ml Arla halfvolle yoghurt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zout
- 20 gram verse munt
- 20 gram koriander
- 1 rode peper

Bereidingswijze:

1. Klop in een blender 750 ml Arla halfvolle yoghurt romig.
2. Voeg hierbij de munt, koriander, komijn en rode peper zonder zaadlijst.
3. Mix dit goed door elkaar met de blender en voeg er nog een theelepel zout aan toe.

Recept 2 - Yoghurtdip met knoflook ( Tzatziki )


Benodigdheden:

- 500 ml Arla halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 2 komkommers
- 2 teentjes knoflook
- 20 gram dille

Bereidingswijze:

1. Was en halveer 2 komkommers in de lengte.
2. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en rasp de komkommer.
3. Doe de komkommer met 1 theelepel zout in een zeef en laat dit 30 min uitlekken.
4. Doe 500 ml Arla halfvolle yoghurt met de komkommer in een blender.
5. Voeg de knoflook, dille toe en mix alles goed door elkaar.
6. Breng het op smaak met 1 eetlepel olijfolie en 2 theelepels citoensap.

Eventueel voeg je na smaak nog wat zout en peper toe en laat je de dip even in de koelkast staan zodat alle smaken goed tot zijn recht komen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.