vrijdag 3 juli 2015

Recept - Huisgemaakte barbecuesaus


We hebben nu al een aantal dagen warm weer en dat betekend dat vaak ook dan de barbecue aangezet word want een maaltijd in de keuken maken is drie keer niks. Ook is het natuurlijk heel gezellig om nu met vrienden en familie buiten te barbecue├źn met dit prachtige weer want voor je het weet is het misschien wel weer voorbij. Zo staan sausjes bij ons altijd wel centraal want bij een stukje vlees hoort een lekker sausje of om gewoon je stokbroodje in te dippen. Ik heb daarom een simpel maar lekker huisgemaakt recept voor een barbecuesausje.

Benodigdheden:

- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel hot pepper sauce
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels bruine bastard suiker
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 1 flesje donker bier (30cl)
- 2 teentjes knoflook
- 6 rijpe tomaten
- 1 rode ui

Bereidingswijze:

1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit een gesnipperd ui en 2 geperste knoflookteentjes zachtjes aan. 
2. Snijd ondertussen de 6 tomaten in grove stukken en doe dit daarna bij de ui en knoflook.
3. Voeg hierbij ook nog een eetlepel paprikapoeder en hot pepper sauce. 
4. Na een minuut of 3 roer je een eetlepel mosterd, 2 eetlepels bruine bastard suiker, 2 eetlepels witte wijn azijn en een flesje donker bier door het tomatenmengsel. 
5. Breng vervolgens alles aan de kook en laat het daarna 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
6. Vervolgens mix je alles goed fijn met een staafmixer en laat je de saus goed afkoelen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.