donderdag 9 juli 2015

Restaurant Foodography waarbij je eten word gereserveerd speciaal voor een Instagram foto.


Ja ik had ook even mijn bedenkingen toen ik dit voorbij zag komen maar eigenlijk is het helemaal niet zo heel gek tegenwoordig. Als ik ergens lunch of uberhaupt eet maak ik vaak een foto en komt hij op mijn Instagram te staan want dat is toch leuk? Natuurlijk ben ik een foodblogger dus dan spreekt het al redelijk voor zich maar toch zie je het steeds vaker om je heen gebeuren. Ik vind het daarom helemaal geen gek idee maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat het eten ook lekker is.


Bij restaurant Foodography kun je dus een heerlijke maaltijd krijgen die direct perfect is voor een Instagram foto. In eerste instantie gaat het totaal niet om de smaak maar juist om het mooie voedsel en de kleurcomposities. Ja een beetje gek misschien maar het blijkt wel echt te lopen. De borden waarbij het eten geserveerd word zijn namelijk zo gemaakt dat je je telefoon erin kunt zetten. Er zijn zelf borden die je 360 graden kunt draaien voor een perfect shot.


Dit hele idee komt van Carmel Winery, de grootste en oudste wijnmakerij in Israƫl. Zij werken samen met Tel Aviv Restaurant Catit en samen hebben ze speciale Instagram menu's gemaakt. Waarom zou je denken? Dit omdat ze opnieuw in contact willen komen met de nieuwe generaties consumenten oftewel de jongeren. Chef-kok Meir Adoni ging daarom aan de slag om een vijf gangen menu te ontwerpen voor fotografie fans en voedselkenners.


Bij elk menu hoort een workshop van Dan Perez. Dan Perez is een top foodfotograaf en leert je in de masterclass hoe je het beste je eten op de foto kunt zetten. Natuurlijk plaats je het mooie kiekje op Instagram met de hashtag #FDGR oftewel Foodography. Het lijkt me een unieke ervaring maar ik red me ook prima zonder speciale borden maar wie weet ooit.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.