zondag 19 juli 2015

Simpel maar lekker mosselrecept


Momenteel liggen er in de supermarkten weer bakken vol met mosselen en ik merk dat heel veel mensen daar direct weer opduiken en gaan eten. Het bereiden van mosselen is niet lastig maar met een paar kleine extraatjes maak je de gehele smaak net even lekkerder. Ik heb daarom vandaag een simpel maar lekker mosselrecept die iedereen kunt maken in een handomdraai. 

Benodigdheden:

- 2 kilo mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 2 glazen droge witte wijn
- 1 witte ui
- 1 zak mosselgroente
- 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Snijd de twee teentjes knoflook en ui in kleine stukjes.
2. Voeg een eetlepel olijfolie in een hoge pan (mossel pan) en fruit alles aan.
3. Zodra de ui glazig is voeg je de mosselgroente toe en bak je dit kort mee.
4. Was ondertussen de mosselen onder de kraan.
5. Blus de groente vervolgens af met 2 glazen witte wijn en voeg hierbij de mosselen.
6. Doe direct de deksel op en werp zo nu en dan een blik in de pan.
7. Zodra de schelpen open gaan staan zijn ze klaar om heerlijk te gaan eten.

Serveer de mosselen met brood of heerlijke friet.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.