donderdag 16 juli 2015

Uitstapje naar een biologische boerderijEr zijn een hoop boerderijen waarbij je een kijkje kan nemen hoe het boeren leven in zijn gang gaat en of het misschien wat voor je is. Maar naatuurlijk kun je ook heerlijke producten kopen van een ambachtelijk stukje worst tot aan biologische melk. Vaak mag je op deze boerderijen zelf je melk tappen of het gehele kaasproces bekijken. Een gezellig dagje voor de kinderen tijdens de vakantie maar ook zeker voor volwassenen om er even tussen uit te gaan.

1. Melkveehouderij Dinkelhoeve

In Heemstede vind je een gezellig en leuke biologische melkveehouderij. Hier kun je heerlijke biologische melk krijgen die je ook nog eens zelf kunt tappen uit een melkafgifte automaat. Super leuk voor de kinderen of stiekem toch ook voor de volwassen onder ons. Een liter melk kost €0,85 maar dan heb je wel vers van de pers! Ook kun je nog biologische kaas, eieren en ijs krijgen op de melkveehouderij.

Herenweg 61
2105 MD Heemstede


2. Zorgboederij Novalishoeve

Op Texel, nabij het kleine plaatsje Den Hoorn staat de biologische zorgboederij Novalishoeve. Wat kun je hier vinden? Biologische melk, eieren, kaas, kwark, pudding en groenten. Maar dat is niet alles want al dit lekkers kun je ook nuttigen op het terras bij de boerderij. Wil je een keer een unieke locatie voor een vergadering of presentatie dan is het ook nog eens mogelijk om een zaal te huren op de zorgboerderij.

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn


3. Tuinderij Villa Sterrebos

In Frederiksoord vind je tuinderij Villa Sterreboos. Hier kun je dagverse groenten van eigen land kopen maar ook biologische aardappelen en heerlijk fruit.

Koningin Wilhelminalaan 76
8382 GD FrederiksoordNatuurlijk zijn er nog veel meer biologische boerderijen/tuinderijen door het gehele land maar voor vandaag heb ik deze drie voor jullie. Een aantal kilometer van jouw huis is er al één te vinden dus kijk eens rond op internet en ga er gezellig een dagje op uit.

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.