dinsdag 18 augustus 2015

Dagje weg - Sprookjeswonderland in Enkhuizen


Zondag besloten wij om een dagje richting Enkhuizen te gaan voor sprookjeswonderland. Helaas was het weer niet helemaal zoals wij hadden gehoopt maar toch hebben wij er een super leuke dag van gemaakt. Sprookjeswonderland is geschikt voor de jongeren kinderen maar ik geef toe dat ik als 23jarige het eigenlijk ook heel leuk vind. Er zijn geen grote attracties voor de oudere kinderen maar wel een mooie speeltuin dus prima voor een familiedagje.


Wij beginnen onze dag altijd met een kopje koffie en een stukje taart want je bent toch een dagje weg. Zelf vind ik Sprookjeswonderland heel betaalbaar om even wat te drinken of eten. Een glas Coca Cola Light + marsepeintaartje is € 2,90 en dat vind ik echt een koopje. Een stukje appelgebak is iets duurder maar ik hoorde om me heen dat deze ook erg lekker was maar wel met een klein beetje een overheersende kaneelsmaak. 


Terwijl je over het hele park wandelt kom je van alles tegen net als deze zingende apen. Vroeger toen ik nog een klein meisje was waren deze ook al op Sprookjeswonderland dus deze zijn al jaren oud. Toch zie je om je heen dat de kinderen het nog steeds geweldig vinden en ja ik ook. Je loopt in een sprookje waarbij je aan de ene kant roodkapje ziet en de andere kant sneeuwwitje. Ook is er een kabouterdorp en vliegt de gemene heks over je heen in de nacht. 


Na al het wandelen begon ons maagje toch wel trek te krijgen en besloten wij bij de vergulde koekenpan te gaan eten. Ik nam een portie patat met twee kaassoufle voor € 5,00 en dat vind ik voor een park een normaal prijsje want als je dit besteld voor twee kinderen ben je €2,50 per kind kwijt. Ook zijn er pannenkoeken, frikandellen, poffertjes, hamburgers, kroketten en uitsmijters. Er is voor iedereen dus wel wat lekkers en je buikje is rond na deze lekkere lunch. Een groot pluspunt is de hoeveelheid aan kinderstoelen mits je wel op tijd bent want er lopen natuurlijk veel kleine kinderen. 


Terwijl je door het kabouterdorp loopt vind je in elk huisje een ander kaboutergezin. Zo was ik hier bij de bakker die heerlijke koekjes aan het maken was. Bij elk huisje hoort ook een leuk liedje waar iedereen vrolijk van word en je misschien zelf ook wel weer kind gaat voelen. Ik stond wel op sommige liedjes gezellig mee te dansen.


Er is ook nog eens een hele leuke voorstelling in kasteel Violinde. Ik zal niet teveel verklappen maar de aardbeien met slagroom hebben met de voorstelling te maken. Voor € 1,50 heb je een heerlijk bakje aardbeien en voor €0,50 extra komt er een lekkere toef slagroom bovenop. Nou dit was even een geniet momentje want de aardbeien waren super zoet. 


Tenslotte hebben wij de dag afgesloten met een rondje in een oldtimer waarbij de kinderen zelf kunnen sturen. Mijn twee neefjes vonden dit helemaal geweldig en zaten te stralen. Vanaf dat moment begon het keihard te regenen en zijn wij nog even in het souvenirwinkeltje wezen kijken want dat mag natuurlijk niet ontbreken na zo'n dag. 

Entreeprijs vanaf 2 jaar: € 9,50 en 65+ers betalen €8,-

Een groot pluspunt vind ik het gratis parkeren want bij de ingang ontvang je een muntje die je bij vertrek bij de slagboom erin doet en je eruit kunt rijden. Dit zie je tegenwoordig niet veel meer.

Sprookjeswonderland Enkhuizen
Kooizandweg 9 , 1601 LK Enkhuizen

Dus wil je met je jongste kinderen een dagje op stap of gewoon een gezellig familiedagje dan zou ik zeker eens een bezoekje brengen in Sprookjeswonderland. Geschikt voor klein maar ook zeker voor groot!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.