dinsdag 4 augustus 2015

Recept - Pizza met een bodem van bloemkool


Steeds meer mensen willen gezonder eten maar die vette pizza blijft toch wel heel lekker. Oké ik ben niet zo'n pizza liefhebber dus ik snap het totaal niet maar mijn vriend kan ik er wekelijks wel één voorschotelen. Ik kwam dit heerlijke recept tegen van Rens Kroes in haar nieuwe kookboek van Friesland naar New York. 

Benodigdheden:

- 2 grote bloemkolen
- 2 eieren
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 snufje zout

Bereidingswijze:

1 - Verwarm de over voor op 180 graden.
2 - Haal de roosjes van de bloemkolen en doe ze in de keukenmachine.
3 - Spreid ongeveer 500 gram gemalen bloemkool uit in een ovenschaal.
4 - Zet dit gemalen bloemkool in de oven en hussel het af en toe om.
5 - Klop ondertussen de eieren met een vork luchtig.
6 - Zet de oven na 30 minuten uit en laat de bloemkool nog eens 30 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
7 - Haal de bloemkool uit de oven en doe de bloemkool in een schone theedoek.
8 - Breng de punten van de doek naar elkaar toe en draai de theedoek dicht.
9 - Draai de doek steeds strakker dicht en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
10 - Zet ondertussen de oven weer op 180 graden.
11 - Voeg de bloemkool samen met de overige ingrediënten bij de eieren.
12 - Kneed alles tot een grote, kleverige bal en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
13 - Vorm met je handen een pizzabodem en zorg dat de rand wat hoger is.
14 - Zet de pizzabodem circa 30 minuten in de oven. 

Het beleggen van de pizza kun je helemaal naar eigen smaak doen! Voor meer van deze gezonde en lekker recepten neem dan eens in het kookboek van Rens Kroes. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.