zondag 16 augustus 2015

Saus van McDonalds te koop in Duitsland?


Als ik op vakantie ben in het buitenland vind ik het onwijs leuk om andere supermarkten te bezoeken. Het assortiment is natuurlijk heel anders dan bij ons in Nederland en dat zorgt er voor dat ik bij een eerste bezoekje zo een uur in de winkel aan het wandelen ben. Terwijl ik yoghurt mayonaise aan het zoeken was viel mijn oog opeens op een fles McDonalds mayonaise en mijn vriend gaf mij de McDonalds ketchup fles aan. Beide flessen beweren dat het smaakt als de mayonaise of ketchup van de McDonalds maar weet ik eigenlijk zelf wel of dit goed smaakt?

Hoe nieuwsgierig ik natuurlijk was heb ik beide flessen gekocht en meegenomen om te proberen tijdens de vakantie. Helaas kwam er tijdens de vakantie niet een juist moment dus hebben we de flessen ingepakt en meegenomen naar Nederland. Eenmaal bij thuiskomst waren wij toch wel heel erg nieuwsgierig en omdat wij een patatje hadden besteld konden we het direct gaan proeven.


McDonalds Mayonaise

Als ik bij de McDonalds frietjes bestel heb ik meestal de Amerikaanse saus want volgens mij hebben wij in Nederland niet een speciale McDonalds mayonaise. Al kan dit natuurlijk wel de mayonaise zijn die in de Amerikaanse saus word verwerkt dus wie weet herken ik de smaak wel. De verpakking was simpel te openen en in een mum van tijd lag er een hoopje mayonaise op mijn bord. Verrassend genoeg vond ik de mayonaise nog lekker van smaak ook en misschien komt dat door iets zure ondertoon. Ik eet vrijwel alleen nog maar yoghurtmayonaise en dat is een kleine beetje zuur dus dit kwam er heel goed bij in de buurt. Heel bijzonder vind ik het niet maar het was toch leuk om een keer geprobeerd te hebben.


McDonalds Ketchup

Dan de ketchup waarvan ik ook vrij zeker ben dat wij in Nederland niet een speciale McDonalds ketchup krijgen bij de frietjes. Als we ketchup krijgen is het vaak van Heinz maargoed misschien word hier wel de barbecuesaus van gemaakt. Als ik moet kiezen ga ik liever voor curry dan ketchup maar ik was toch nieuwsgierig dus deze kwam ook op mijn bord terecht. Wat ik wel lekker vind om te doen is altijd de mayonaise en ketchup of curry door elkaar te mengen. Even terug naar de smaak van de McDonalds ketchup want waar smaakt het naar? Nou verrassend want het smaakt gewoon naar tomatenketchup die van Heinz kan wezen of een ander willekeurig merk. Ik proef weinig verschil dus deze valt eigenlijk wel een klein beetje tegen. 

Is het nou de moeite waard om één van deze flessen aan te schaffen? Néé niet echt al is het wel leuk om ze op tafel te zetten tijdens een feestje want iedereen zal vast nieuwsgierig zijn. Verder zou ik ze gewoon laten staan in de supermarkt want ze waren ook nog eens rond € 2,- geprijsd per fles dus ook niet erg goedkoop. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.