zondag 2 augustus 2015

Tips voor het koken op de camping


Massaal staan we nu met dit prachtige weer op de campings om onze vakantie te vieren. Zelf heb ik ook jaren op een camping gestaan al hadden wij wel een stacaravan met alle luxe erbij van je eigen bed tot een heerlijk warme douche. Toch heb ik ook wel eens met school in een tentje geslapen en dan was het toch wel heel behelpen met koken want je zit vaak te klungelen met één gaspitje en het gaat zo vreselijk langzaam.

1. Neem een stel goede messen mee!

Misschien wel heel belangrijk om toch in een tas nog even een goede messenset mee te nemen van thuis. Plastic bestek is namelijk echt drie keer niks en ik durf te zeggen dat zeker 90% van de Nederlands het met mij eens zijn. Denk aan een goed broodmes, slagersmes en een snijmes voor je vlees.

2. De barbecue is je grootste vriend!

Met mooi weer kan de barbecue zeker één van je grote vrienden zijn want hoe heerlijk en gemakkelijk is het om de barbecue even aan te steken. Een ding wat zeker is dat 9 van de 10 keer ook alles goed smaakt en nog eens lekker is. Ja natuurlijk kan er ook wel eens wat verbranden maar daarin kunnen we de lol ook wel weer inzien toch?

3. Bakplaat als je elektriciteit in de buurt hebt! ( Skottelbraai )

Als je dichtbij elektriciteit zit is dit ook zeker een aanrader om mee te nemen want voor twee tientjes heb je er al één aangeschaft. Hier kun je van alles op maken van pannenkoeken tot een stukje vis. Ook is het gezellig om gewoon met een paar mensen hier omheen te zitten en kleine stukjes vlees of vis op te bakken.

4. Snijplanken want daar kan je heel veel kanten mee op!

Snijplanken zijn heel handig want het is niet alleen super handig om je vlees of vis op te snijden maar ook kun je hem gebruiken als een broodplankje, kaasplankje of bordje voor je snee brood.

Wat gebruik jij altijd om je gerechten mee te bereiden op de camping? Zelf zou de barbecue toch wel mijn favoriet blijven omdat dit toch wel heel lekker is alhoewel na twee weken zal het je neus ook wel uitkomen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.