maandag 3 augustus 2015

Tosti gezond of juist totaal niet?


Ik kan me haast niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een tosti heb gegeten en nu ik het er zo over heb begin ik er toch wel trek in te krijgen. Een tosti is makkelijk en een heerlijk snel tussendoortje. Nu is alleen de vraag of een tosti niet ongezonder is dan een dubbele boterham met kaas en ham?

Néé dit is een misverstand die vaak gemaakt word want een tosti is zeker niet ongezonder dan een boterham. Beide bevatten evenveel calorieën en vet. Doordat je het brood verhit veranderd er helemaal niets. Het lijkt misschien een stuk vetter als je kaas gesmolten is maar dat komt doordat de vetten in de kaas door verhitting vrijkomen. Je lichaam verwerkt beide kaas bereidingen op dezelfde manier. Dus stop soms een snee boterham met kaas en ham tussen de tosti ijzer en geniet er gewoon van. Natuurlijk moet je er dan geen lekkere sausjes bij doen wat dat maakt het natuurlijk wel ongezonder.

Een gezondere variant op een tosti kan zijn:

- 2 volkoren boterhammen
- Halvarine
- 1 plak 30+ kaas
- 1 plak ham

Dit zou uitkomen op 310 calorieën maar vervang je de volkoren boterhammen door wit brood en de kaas voor 48+ dan zit je gelijk al op 365 calorieën. Het is maar wat je zelf het meeste waard vind want voor die paar calorieën zou ik toch echt voor een 48+ plak kaas gaan.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.