maandag 17 augustus 2015

Verleidingen op een kermis


Als er één kermis is waar ik elk jaar toch wel mijn rondje doe is het die in Hoorn. Van kleins af aan komen wij hier al omdat wij vlakbij op de camping stonden en nadat ik mijn vriend leerde kennen heb ik die traditie voortgezet. Dit jaar ging ik er toch met een ander gevoel naar toe omdat je aan het afvallen bent en je vaak op kermissen veel verleidingen om je heen vind. Ik heb me dit jaar goed gehouden want er is geen oliebol of suikerspin naar binnen gegaan al rook het wel onwijs lekker.

Welke verleidingen zijn er onder andere te vinden?

- Oliebollen
- Wafels
- Suikerspinnen
- Churros
- Popcorn
- Nougat
- Poffertjes
- Hamburgers
- Broodje worst
- Chocolade
- IJs

Er zullen vast nog verleidingen zijn die ik vergeten ben maar dit is wat ik ben tegen gekomen op de kermis in Hoorn. De oliebollenkraam is voor mij wel de grootste verleiding en het gebeurd zelden dat we doorlopen zonder een zak oliebollen te halen. Ja je leest het goed wij halen gelijk een zak maar deze eten we dan meestal wel met meerdere op. Toch werk je met gemak dan wel weer een oliebol of twee naar binnen maar ze zijn ook gewoon heerlijk. Verder haal ik ook nog wel eens een bakje suikerspin maar ik merk dat ik de laatste jaren daar niet meer zo'n behoefte aan heb omdat ik het toch wel erg zoet vind.

Wat betreft de hamburgers of churros ik vind dat altijd heel erg lekker ruiken maar ik kan me niet echt herinneren dat ik dat wel eens heb gekocht op een kermis. Net als de poffertjes of wafels want daar draaide bij ons nooit de kermis om. Het was altijd een rondje doen, langs de grijpmachine voor een knuffeltje en een zak oliebollen kopen. Ik houd niet van die attracties maar wel de gezelligheid eromheen dus vandaar dat ik toch altijd even een bezoekje breng. Dit jaar hebben we helaas geen knuffeltje gewonnen, geen oliebollen meegenomen maar wel een gezellige middag gehad en dat is ook heel belangrijk. Ik weet zeker dat ik de volgende keer vast wel een oliebol meeneem maar dit keer was de verleiding mij niet de baas.

Welke verleiding kan jij niet weerstaan als je op de kermis loopt?

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.