zaterdag 3 oktober 2015

Duurzaam inkopen doen bij Albert Heijn!


Sinds twee weken ben ik nu ook samen met Jasper lid van de postcodeloterij en daar viel de envelop op de mat met de cadeaukaart van €12,50 om duurzame producten te kopen. Natuurlijk is het altijd leuk om een cadeaukaart te krijgen om gratis iets te halen en boodschappen zijn bij mij altijd welkom. Toch was ik wel heel erg nieuwsgierig wat ik allemaal kon kopen want om eerlijk te zijn doe ik nooit duurzame inkopen dus misschien pik ik er ook nog wel eens wat mee op.

Daar ging ik dan met twee cadeaukaarten want van mijn schoonmoeder had ik ook de kaart gekregen omdat zij nooit bij Albert Heijn boodschappen doet. Ik had dus € 25,- om te besteden bij Albert Heijn voor duurzame boodschappen maar waar kan ik ze vinden? Gelukkig was het duidelijk te vinden met de kaartjes die bij de producten stonden dus ik besloot om dit mee te nemen:

- Unox runderknakworsten
- Ben & Jerry's ijs classic mix
- Magnum ijs pink framboos
- AH biologische witte peper
- AH gezouten cashewnoten
- AH biologisch ossenworst
- AH Zaans huisje melk
- AH biologische halvarine
- AH biologische groene pesto
- AH biologische melba toast
- AH biologische ecologische afwasmiddel
- AH delicate chocoladestaafjes melk

Zoals jullie zien zitten er ook een hoop lekkere dingen bij want ik vond het toch nog wel een beetje lastig. Natuurlijk had ik ook voor vlees/vis kunnen gaan want daar kun je ook duurzaam op inkopen maar ik besloot om eens voor producten te gaan die ik lekker vind of echt nodig had. Zo was mijn peper op, afwasmiddel is altijd handig en toastjes zijn lekker bij de televisie. Voor deze producten was ik in totaal € 22,31 kwijt. Het was wel eens leuk om er op te letten maar ik ga er vanuit dat dit geen vast patroon zal gaan worden om regelmatig duurzaam inkopen te gaan doen. Er hangt nameljk nog best een wat duurder prijskaartje aan en ik koop liever een potje peper van €0,99 dan één van € 1,79.

Wat vind jij van duurzaam inkopen doen? 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.