zondag 4 oktober 2015

Let's Go To Work Tag!


Het is weer tijd voor tag die mijn zus had ingevuld op zussenbloggenover. Zij had hem gevonden via itswendy.nl en omdat ik het zelf ook erg leuk vond ga ik hem voor jullie hier invullen. Overnemen mag natuurlijk maar het is wel netjes om Wendy hierin te taggen aangezien zij hem verzonnen heeft.

1. Wat voor werk doe je op dit moment?

Momenteel werk ik bij de Dekamarkt in Zaandam en daar ben ik servicebalie medewerker en caissière. Ook ben ik in opleiding om eerste caissière te worden en dat betekend de rechterhand van de hoofdcaissière die over de gehele kassa afdeling gaat.

2. Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?

Aangezien ik gestopt was met mijn studie had ik geld nodig om mijn rekeningen te kunnen betalen. Na velen sollicitaties bij heel veel supermarkten en 4 keer bij de Dekamarkt werd ik eindelijk aangenomen. Helaas moest ik toen na een half jaar bij dat filiaal stoppen maar nu zit ik alweer twee jaar heel fijn in mijn eigen filiaal.

3. Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?

Nou zeker niet want ik had echt nooit verwacht dat ik nog eens in een supermarkt zou werken. Gelukkig verdient het wel gewoon goed maar mijn droombaan is het zeker niet.

4. Welke banen heb je voor je huidige baan gehad?

Ik heb natuurlijk stage gelopen in Hotels voor mijn horecaopleiding maar ook schoonmaakwerk en vlees ingepakt voor de Albert Heijn. Dat laatste was echt een nood oplossing omdat ik gewoon mijn rekeningen moest betalen. Pluspunt was wel dat je om de week een zak vol vlees mee kreeg van de Albert Heijn. Hier zat biefstuk, varkenshaas, runderlappen en nog veel meer in.5. Ga je nog naar school naast je werk?

Néé ik ga niet meer naar school maar heb wel een thuisstudie gevolgd die momenteel op een laag pitje staat maar ik zeker nog wel van plan ben om weer eens op te gaan pakken.

6. Hoeveel werk je per week?

De laatste maanden werkte ik 36 - 40 uur per week en daarna zakte het naar de 32 uur. Helaas ben ik nu gezakt naar 25 uur wat ik drie keer niks vind maar er zijn helaas momenteel niet meer uren voor mij.

7. Werk je doordeweeks of in het weekend?

Eigenlijk beide maar het wisselt nog wel eens. Ik werk zoiezo vier dagen door de weeks maar om de drie weken doe ik de administratie op de zondagochtend van 9:00 tot 13:00. Ook gebeurd het wel eens dat ik de hele dag op zaterdag moet werken maar dat gebeurd nu zelden.

8. Moet je ver reizen voor je werk?

Néé in een kwartiertje ben ik op mijn werk met mijn scooter.


9. Hoe ga je naar je werk? Lopen, auto, OV?

Met mijn scooter zoals ik al aangaf bij de vraag hier boven.

10. Werk je vooral alleen of in een team?

In een supermarkt werk je nooit alleen maar met een heel gezellige team. Natuurlijk zijn er momenten dat je werkzaamheden hebt die je alleen moet doen maar voor een groot deel is het gezamenlijk.

11. Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?

Vooral het sociale vlak met de klanten. Ik ben best wel een kletskous en vind het gezellig om te babbelen en dat kan perfect met mijn werk. Natuurlijk heb je ook wel eens klanten die klachten hebben en dat is dan minder leuk maar bij de volgende klant ben ik het alweer vergeten. Gewoon blijven lachen en er het beste van maken.

12. Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?

Wij hebben een blouse en bodywarmer die wij verplicht zijn om te dragen maar daaronder draag ik gewoon een basic shirt en spijkerbroek. Joggingbroeken zijn wel verboden bij ons net als korte rokjes maar dat vind ik ook niet heel onterecht want je moet er wel gewoon verzorgd bij lopen.


13. Je haar en make-up, doe je dat anders als je gaat werken?

Néé ik ben gewoon lekker mezelf!

14. Neem jij je eigen eten mee naar het werk?

Ja omdat ik het Cambridge 800 dieet volg eet ik in de middag een reep of shake. Hiervoor kocht ik wel dagelijks mijn brood gewoon in de supermarkt omdat dit gewoon makkelijker is en lekker.

15. Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit? 

Over een groot deel begin ik om 07:00 met het tellen van de kassa's. Vervolgens om 08:00 doen we de administratie en bestellen we de bloemen/tabak. Rond 09:15 beginnen we met de koffiepauzes en ondertussen scannen we de boodschappen van de klanten. Om 11:30 is het alweer tijd voor de lunchpauzes en die duren meestal tot een uur of 1. Dan gaat één van de dames de kantine schoonmaken en zijn wij gewoon nog in de weer met de klanten.

Rond 14:15 is het tijd voor de laatste koffiepauzes en daarna word er meestal afgeroomd maar dit gebeurd ook wel eens eerder. Wij wisselen dit af voor onze eigen veiligheid. Vervolgens houden we de bloemetjes bij en vullen het tabak aan om daarna om 17:00 naar huis te gaan.

Nu weten jullie weer wat meer over mijn werk, ik hoop dat jullie het leuk vonden en neem gerust dee tag ook over.

Liefs Chantal

1 opmerking:

  1. Heel leuk om te lezen. :) Toch interessant om net iets meer over iemand werk te weten te komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.