vrijdag 2 oktober 2015

Recept - Bladerdeeg driehoekje van feta en spinazie


Vandaag is het opnieuw tijd voor een bladerdeeghapje en dit komt omdat ik graag met bladerdeeg werk. Oké ik geef toe dat ik bladerdeeg ook lekker vind om te eten en sommige gerechten echt af kunnen maken. Natuurlijk is bladerdeeg niet heel gezond maar de vulling daarin tegen zorgt voor een goede balans.

RECEPT BLADERDEEG DRIEHOEKJE VAN FETA EN SPINAZIE



Benodigdheden 20 stuks:

- 2 pakjes Koopmans roomboter bladerdeeg
- 500 gram spinazie
- 200 gram feta
- 1 ei

Eventueel ook nog geroosterde pijnboompitten. 

Bereidingswijze:

Zorg dat de bladerdeeg ontdooid is zodat je er wat makkelijker mee kunt werken. Voordat je begint met het vouwen van de driehoekjes wok je de spinazie totdat het van volume is geslonken. Je gebruikt een grote hoeveelheid spinazie maar hier blijft bijna niets meer van over. Zodra het geslonken is kunnen we de driehoekjes gaan maken. Neem één plak bladerdeeg en doe één lepel spinazie en verkruimel hierover feta naar smaak. (ZIE FOTO) Vouw vervolgens de hoeken naar elkaar zodat er een driehoek ontstaat. Sluit de uiteinde goed af door de randen met een vork een randje te geven. Herhaal dit bij alle driehoekjes en bestrijk ze vervolgens met ei. Bak ze voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.