maandag 5 oktober 2015

Wij wonen alweer een tijd samen hoe bevalt het?


Inmiddels wonen wij alweer 253 dagen samen en dat is toch al bijna 9 maanden! Als je het zo in dagen gaat tellen lijkt het heel veel maar eigenlijk valt het allemaal nog wel mee. In deze maanden hebben wij wel heel veel meegemaakt op verschillende gebieden maar zijn we wel nog steeds heel blij met elkaar en het huis natuurlijk dat is ook heel erg belangrijk.

1. Hoe gaat het tussen jullie twee?

Onwijs goed! Ja wij gaan natuurlijk donderdag 12 november trouwen dus dat moet natuurlijk wel een goed teken zijn toch? Toch zijn er echt wel momenten geweest dat ik spijt had van mijn beslissing. Dit klinkt misschien heel heftig maar ik vond het soms heel zwaar omdat je nu echt op elkaar gewezen bent en mijn vriend soms een andere gedachten heeft dan ik. Dit is natuurlijk heel logisch maar ik kan daar gewoon slecht tegen als iets niet gaat naar mijn zin. Gelukkig houden we heel veel van elkaar en die akkefietjes zijn in een halfuur wel weer gesust maar toch. Verder gaat het top en ik ben echt wel blij met onze beslissing om samen te gaan wonen want het is wel erg fijn om elke dag samen te zijn.

2. Hoe gaat het financieel?

Ja dit is echt wel een ding waar ik in het begin heel makkelijk over dacht maar in praktijk werd dit toch wel even een ander verhaal. Je hebt in je hoofd een heel financieel plan voordat je gaat samenwonen maar daar komen echt nog wel wat kosten bij. Zo had ik het hoogheemraadschap en de gemeentelasten niet berekend bij ons totaal plaatje. Bij elkaar is dit toch zo'n een € 100,- extra aan vaste lasten en als je dat niet hard berekend is dat even een tegenvaller.

Natuurlijk zijn er ook kosten in het begin die je echt moet doen vanwege je huis en daardoor was het de eerste maanden voor ons wel zwaar en dan in het bijzonder voor mij. Ik ben namelijk best wel gewend dat alles kan financieel gezien en nu waren het soms tijden dat het niet kon en dat vond ik lastig. Gelukkig zijn wij die eerste maanden uitgekomen en hebben we een leuke buffer op onze spaarrekening gezet voor onverwachte kosten. Een tip voor anderen die samen gaan wonen wees wat realistischer met je financiële plaatje want dat zorgt voor een stuk rust in je hoofd.


3. Hoe gaat het met het huis?

Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik tevreden ben met ons huis op één ding na en dat is de trap. Onze trap moet nog steeds bekleed worden maar we hebben nu al meerdere offertes aangevraagd en ik vind het nog best pittig aan de prijs. Toch zullen we de knoop moeten doorhakken want zo'n houten trap vind ik er ook echt niet uit zien. Onze tuin is prachtig geworden net als onze voortuin namens mijn papa. Mijn vader heeft denk ik wel bijna het hele huis tot zijn hoeden genomen en het ziet er ook prachtig uit, ik ben echt heel blij met hem! Verder is eigenlijk alles af en hebben wij ons plekje goed gevonden.

4. Hoe gaat het schoonmaken/wassen?

Het wassen zit nu een ritme in want om de dag draai ik alle wassen weg en dat geeft zo'n fijn gevoel. Wat betreft het schoonmaken gaat het ook de goede kant op maar ik heb wel de luxe dat mijn moeder één keer in de maand het huis even goed grondig schoonmaakt. Ik ben ook eerlijk dat wij haar hiervoor betalen omdat ze het echt top doet en ervoor zorgt dat wij veel minder hoeven te doen. Zij doet op deze dag de grote dingen zoals de ramen lappen of even uitgebreid de douche schoonmaken. De dagen dat ze er niet is probeer ik ons huis netjes te houden en natuurlijk schoon! Jasper moet ik daardoor nog wel eens een schop onder zijn kont geven maar dat gaat ook steeds beter.

Het samenwonen was dus een hele goede beslissing en ik vind het heerlijk. Oké ik geef wel toe dat ik het alleen thuis zijn echt niet leuk vind maar ook daar begin ik me draai in te vinden. Ben ik een lange avond alleen thuis kan ik altijd richting mijn ouders. Ik ben gewoon een persoon die graag mensen om haar heen heeft omdat ik dit zo gezellig vind.

Liefs Chantal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.